Χόρεψε σάμπα στη βροχή η Ελλαδάρα

23:32 7/9/2012 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: Σκόντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Στο πρώτο της ματς στο δρόμο για τη Βραζλία η Εθνική μας έδειξε τον χαρακτήρα της και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ γύρισε το ματς παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Εκπληκτική εμφάνιση

για την ομάδα μας στο δεύτερο μέρος που έγινε με το καλημέρα το αφεντικό του ομίλου.

Με την βροχή να πέφτει ασταμάτητα ο ρυθμός δεν ήταν καλός με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι όταν στο 6' ο Τσάουνα έκανε το σουτ και ο Καρνέζης μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Γκέκας έκανε έξυπνη κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Ο επιθετικός νίκησε στο αέρα την άμυνα των Λετονών και στο 16' αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και πέρα το ματς έγινε κακό με την ομάδα μας όμως να αγγίζει στο 34' το γκολ όταν μετά από μπαλιά του Φορτούνη ο Μανιάτης με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Έξι λεπτά μετά οι Λετονοί βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Βισνιακόφς με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Τσάουνα δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Γκέκα στο 41' δεν προβλημάτισε τον Βάνις που μπλόκαρε.

Στην επανάληψη η Εθνική μας με την είσοδο του Σαμαρά ανέβασε ρυθμούς και πίεσε ασφυκτικά από τα πρώτα λεπτά. Με την βροχή να έχει σταματήσει η ομάδα μας κυριάρχησε και απείλησε μόλις στο 47' όταν ο Μανιάτης πλάσαρε από κοντά μόλις άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει το δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 57' απέδωσε καρπούς όταν ο Σπυρόπουλος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε. Στο 65' η ομάδα μας έχασε τον εξαιρετικό Σαμαρά που τραυματίστηκε στο χέρι αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει. Στο 69' λοιπόν η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Κατσουράνη να διαβάζει ωραία τη φάση, να παίρνει την μπάλα και να βγάζει για τον Γκέκα που με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2. Μετά το γκολ η ομάδα ήλεγξε απόλυτα το ματς και μάλιστα είχε τις φάσεις για ένα τρίτο γκολ. Στο 87' ο Νίνης είχε ένα εξαιρετικό σουτ που πέρασε μόλις άουτ και στις καθυστερήσεις ο Τοροσίδης σε ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Βάνις.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς (80'Γκάουρατς), Ιβάνοφς, Φερτόβς (75'Βερπακόφσκις), Τσάουνα, Βισνιακόφς (75'Ρούγκινς), Λουκανόφς, Ρούντνιεφς.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης (80'Χολέμπας), Μήτρογλου (46'Σαμαράς- 68'Νίνης), Γκέκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα