Χιώτης: Αν επιστρέψω στην Ελλάδα, θα είναι μόνο για την ΑΕΚ

15:50 8/12/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ θα ήταν ο μοναδικός λόγος για τον Διονύση Χιώτη να επιστρέψει στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος. Με δηλώσεις του στον "Δικέφαλο" ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ μίλησε για ολα τα θέματα που αφορούν την ομάδα, αλλά και τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Διονύσης Χιώτης στον «Δικέφαλο»:

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:

«Αυτό είναι το καλύτερο που έχει συμβεί για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Η Ένωση είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί. Τις τελευταίες σεζόν είχε γίνει ο φτωχός συγγενής. Αυτό δεν ταιριάζει στον Δικέφαλο. Τα δύο αυτά χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά μετά θα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Για μένα έδειξε περηφάνια και δεν προσπάθησε με άλλους τρόπους να σβήσει τα χρέη. Αν συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο, θα πάλευε κάθε χρόνο να σωθεί κι αυτό δεν αρμόζει στην ιστορία της. Η ΑΕΚ έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί».

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Σίγουρα αν επέστρεφα στην Ελλάδα, η αιτία θα ήταν η ΑΕΚ. Αν το θέλει και η διοίκηση εγώ είμαι ανοιχτός. Η Β' Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία και το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό. Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά . Ήμουν δεκατρία χρόνια στην ομάδα. Έχω ζήσει καλές και κακές στιγμές. Ελπίζω να ζήσω κι άλλες. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου είτε στην ΑΕΚ, είτε στον ΑΠΟΕΛ. Πραγματικά έχω ζήσει έντονες στιγμές και στις δύο ομάδες».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο Μελισσανίδης για τους αντιπάλους είναι ένα φόβητρο. Για την ΑΕΚ ότι καλύτερο. Θα βοηθήσει την ομάδα, διότι δείχνει δίψα να δουλέψει και να κάνει ξανά τον Δικέφαλο μεγάλο».

Για το γήπεδο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει το γήπεδο. Από την κατεδάφιση άλλωστε, ξεκίνησε και η κατηφόρα της ΑΕΚ. Κακά τα ψέματα, χωρίς δικιά της έδρα, είναι σαν να μην έχει κάποιος σπίτι να μείνει. Έχει λείψει πολύ στην Ένωση η Νέα Φιλαδέλφεια και ελπίζω όλα να πάνε καλά και να πραγματοποιηθεί το όνειρο του κάθε ΑΕΚτζή».

Για την αποχώρηση του από την ΑΕΚ: «Η πιο κακή μέρα στην ΑΕΚ ήταν όταν αποχώρησα. Αλλά υπάρχουν και πολλές καλές στιγμές, όπως η κατάκτηση του κυπέλλου το 2002 και η ισοπαλία μέσα στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ Μαδρίτης».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ που στηρίζει δυναμικά την ομάδα: «Πάντα υπάρχει προοπτική, όταν αλλάζουν τα πρόσωπα. Οι ελπίδες τραβάνε τον κόσμο στο γήπεδο. Θυμάμαι και με τον Ντέμη είχε γίνει το ίδιο. Το ΟΑΚΑ είχε 65.000 κόσμο με τον Ολυμπιακό. Ο Νικολαΐδης ήταν άπειρος. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο Μελισσανίδης έχει διοικήσει ξανά την ΑΕΚ και ξέρει τι θα κάνει».

Για την παρουσία του στην Κύπρο: «Πιστεύω πως αναγνωρίστηκε περισσότερο η αξία μου. Ήρθαν περισσότερες επιτυχίες σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ήρθαν μαζεμένες. Εδώ στην Λευκωσία είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έχει 250.000 κατοίκους. Στην Αθήνα είναι μεγαλύτερο το κοινό και περισσότερες οι γνώμες. Δεν μετάνιωσα πάντως ποτέ που ήρθα στην Κύπρο».

Για το ελληνικό και το κυπριακό πρωτάθλημα, και για την φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ: «Υπάρχουν κάποια προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ που αφορούν το μέλλον. Προς το παρόν η κατάσταση είναι περίεργη, λόγω των γεγονότων που έγιναν πέρσι με το κούρεμα στις καταθέσεις. Ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα, ωστόσο έρχεται και στηρίζει την ομάδα. Δεν έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και είναι επόμενο να έχουν «παγώσει» . Πάντως είναι καλύτερη η κατάσταση από την Ελλάδα. Δεν μας χρωστάνε ούτε ευρώ, δεν υπάρχουν χρέη προς τους παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Φέτος έχουν χαθεί κάποιοι βαθμοί ,αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Πιστεύω πλέον πως η λίγκα εδώ είναι ισάξια της Σούπερ Λιγκ, παρά το ότι έχει πέσει το επίπεδο λόγω κρίσης. Πέντε ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής αν έχει πρόταση, θα πρέπει να έρθει με κλειστά τα μάτια. Αν αξίζει θα πάει και σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Είναι ανοιχτή αγορά η Κύπρος».

Για την απουσία του από την Εθνική μας ομάδα: «Αυτή την στιγμή δεν θεωρώ πως έπρεπε να ήμουν στην Εθνική. Αδικήθηκα όμως λίγο όταν έκανα τις καλές εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά η γνώμη του Φερνάντο Σάντος είναι σεβαστή. Χρωστάω πολλά σε εκείνον που με έβαλε να παίξω και φυσικά δεν του κρατάω κακία. Ο Ορέστης Καρνέζης έχει προσφέρει στην ομάδα, δείχνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει και να είναι εκείνος βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής».

Το μήνυμα που θέλει να δώσει στον κόσμο της ΑΕΚ: «Θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ να έχει υπομονή, διότι αυτή την στιγμή η ομάδα είναι σε μία δύσκολη περίοδο. Έχει όμως μία πολύ καλή προοπτική και θα πρέπει να στηρίζουν την Ένωση πιο πολύ στα δύσκολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα