Χαρές και πανηγύρια στην Λιόν

10:31 8/12/2011 - Πηγή: AEK365

Με το εντυπωσιακό 7-1 μέσα στο Ζάγκρεμπ, η Λιόν υπερίσχυσε στην διαφορά τερμάτων του Άγιαξ και πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ για ένατη συνεχόμενη φορά, επίδοση ξεχωριστή για την διοργάνωση. Όπως είναι φυσικό, το κλίμα στην γαλλική ομάδα είναι ενθουσιώδες όπως φάνηκε από τις δηλώσεις προέδρου και προπονητή.

Πανευτυχής ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: "Γράψαμε αυτή την νέα σελίδα στην ιστορία της ομάδας και

το οφείλουμε στον Ρεμί και στους παίκτες. Έπεισαν τους εαυτούς τους πως μπορούν να τα καταφέρουν. Απόψε ήταν η ένατη συνεχόμενη φορά που προκριθήκαμε από την φάση των ομίλων. Αυτό το έχουν καταφέρει μόλις τρεις ομάδες στην Ευρώπη. Μπράβο στον Ρεμί και στην ομάδα του. Είναι μια μεγάλη στιγμή έντονων συναισθημάτων και χαράς. Είναι μια ιστορική αναφορά που θα λέγεται για χρόνια".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λιόν, Ρεμί Γκαρντ δήλωσε: "Στο ημίχρονο προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη. Είχαμε την αριθμητική υπεροχή, αλλά είχαμε δεχθεί και γκολ. Μπορεί να μην πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό τον στόχο μας, αλλά υπήρχε ελπίδα. Στο παιχνίδι 11 εναντίον 10 ξέραμε πως έπρεπε να πιέσουμε την κροατική ομάδα. Εάν πετυχαίναμε ένα ή δυο τέρματα, είχαμε σοβαρές ελπίδες να ανατρέψουμε την κατάσταση και να πάρουμε την πρόκριση. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, είχαμε αυτό το σενάριο. Αυτό προσπάθησα να το μεταφέρω και στους παίκτες μου. Η 8η Δεκεμβρίου είναι ημέρα γιορτής για την Λιόν. Αλλά μόλις αρχίσαμε. Είναι μια ιστορική μέρα. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στην Λοριάν για το πρωτάθλημα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα