Χαραλαμπίδης: Άδικο να μην προκριθούμε

13:11 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ μετά το 2-1 επί της Πόρτο που εξασφαλίζει στην κυπριακή ομάδα, τουλάχιστον το εισιτήριο για το Europa League. Μόνο που, σύμφωνα με τον Κώστα Χαραλαμπίδη, θα ήταν άδικο να μην προκριθεί η ομάδα στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με βάση την πορεία της στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Σε δηλώσεις του στον NOVASPORTS

FM 94.6, ο αρχηγός της κυπριακής ομάδας μίλησε
- Για την νίκη επί της Πόρτο: "Είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση, είμαστε όλοι χαρούμενοι. Είναι ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο. Είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο όμιλο και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Μάλιστα, από την στιγμή που μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουμε... κλειδώσει την πρόκριση είναι κάτι που μιλά από μόνο του".
- Για το πού οφείλεται αυτή η επιτυχία: "Προσπαθούμε όλοι πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Γυρίσαμε δυο παιχνίδια στο γήπεδο μας. Σαν ομάδα είμαστε συμπαγής και ξέρουμε τακτικά ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Έχουμε πει ότι το ρόστερ της ομάδας έχει πλέον αρκετή ποιότητα. Είναι το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τον κόσμο. Πού οφείλεται η επιτυχία αυτή. Έχω ζήσει τον ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια και ξεκαθαρίζω ότι έχει γίνει μια προσπάθεια. Πριν από δυο χρόνια έγινε μια υπέρβαση με την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ήρθαν χρήματα πολλά που μας έδωσαν την ευκαιρία να φέρουμε στην ομάδα καλούς ποδοσφαιριστές με καλά συμβόλαια και να ανεβάσουμε την ποιότητα. Με το περσινό πρωτάθλημα είχαμε την πρόκληση για την είσοδο στους ομίλους. Κάποια παιδιά που είχαν περάσει από την Ελλάδα πλέον έχουν 3-4 χρόνια στην Κύπρο. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε τον ίδιο προπονητή. Υπάρχει ποιότητα, έχουμε ομοιογένεια και πάρα πολύ καλό κλίμα. Αυτά είναι τα στοιχεία".
- Για το χθεσινό παιχνίδι: "Στο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός ήταν συγκλονιστικός. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο γήπεδο. Εγώ δεν φοβήθηκα την αντίπαλο μας. Δεν έδειξε η Πόρτο ότι έχει τη μεγάλη φάση, ή πως ήταν ανώτερη για να μας δημιουργήσει φόβο. Θα ήταν άδικο αν χάναμε το παιχνίδι αυτό. Μέχρι το 88ο λεπτό είχαμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια από όλους μας. Ήταν μια κοινή προσπάθεια και θα ήταν κρίμα. Το τέλος θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη μας. Βγήκαμε στην αντεπίθεση και σκοράραμε. Όταν δεχτήκαμε το γκολ ένιωθα ότι μπορούμε να σκοράρουμε και αυτό έγινε. Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή".
- Για την συνέχεια: "Το γκολ μας δίνει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης που θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε. Με βάση όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα θα είναι άδικο να μην προκριθούμε στους 16. Ο ΑΠΟΕΛ αξίζει να είναι στην επόμενη φάση και θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να περάσουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα