Χάνουν τα λεφτά τους όλοι οι πρώην παίκτες της ΑΕΚ, Ελληνες και ξένοι

13:46 6/8/2013 - Πηγή: AEK365

Αλλη μια θετική είδηση προκύπτει για την νέα τάξη πραγμάτων στην ΑΕΚ αφού όπως φαίνεται όλοι οι πρώην παίκτες της έχασαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μέσω ΦΙΦΑ οφειλόμενα που τους χρωστάνε οι μέτοχοι που με τις διοικήσεις τους κατέστρεψαν την Ενωση. Η είδηση βέβαια είναι θλιβερή για τους ποδοσφαιριστές που χάνουν τα χρήματα τους πέφτοντας θύματα όλων αυτών που έφεραν την ΑΕΚ

στο τραγικό σημείο της πτώχευσης. Το δεδικασμένο του Μακεδονικού, το οποίο είχε αποκαλύψει προ καιρού του αεκ365, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει λόγω χρεών δύο χρόνια εκτός πρωταθλημάτων με απόφαση ΦΙΦΑ παρότι ήταν Ερασιτεχνικό σωματείο και η ΠΑΕ που χρώσταγε είχε μπει σε εκκαθάριση, έπαψε όπως φαίνεται να υπάρχει.Συγκεκριμένα το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24 Ιουλίου έκανε δεκτό το αίτημά του και ακύρωσε απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΦΙΦΑ, ύστερα από προσφυγή του ποδοσφαιριστή Τζβετομίρ Τσίπεφ για οφειλές του σωματείου προς αυτόν.

Η δικαίωση άργησε βέβαια πάρα πολύ, αλλά ήρθε, αφού από τις 13/9/2011 η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τιμωρηθεί και δεν έπαιζε πουθενά, δεν της ορίζονταν αγώνες. Η ΦΙΦΑ, όπου μπορούν να προσφύγουν όλοι οι ξένοι παίκτες, είχε υποβιβάσει τον Μακεδονικό από την ερασιτεχνική Δ Εθνική στο τοπικό, αφού είχε δεχτεί αρχικά πως τα χρέη των ΠΑΕ και των ΤΑΑ μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο, άσχετα αν τα ΑΦΜ ήταν διαφορετικά και πέρυσι δεν επέτρεψε με απόφαση της να αγωνιστεί στην Δ Εθνική παρά την αντίθετη απόφαση της ΕΠΟ.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ λοιπόν ανέτρεψε την απόφαση της ΦΙΦΑ και δημιουργεί δεδικασμένο για τη συνέχεια, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Στην περίπτωση δηλαδή που πρώην ποδοσφαιριστές της προσφύγουν στη ΦΙΦΑ επειδή δεν πήραν τα λεφτά τους, η Ενωση δεν κινδυνεύει με τιμωρία. Βέβαια θα πρέπει η ΑΕΚ να παρακολουθεί την υπόθεση για τυχόν αντίδραση της ΦΙΦΑ σε αυτή την υπόθεση.Τέλος οι ποδοσφαιρστές μπορούν πλέον να διεκδικήσουν τα χρήματα τους μόνο απευθείας από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν τις νομικές ευθύνες για την ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα