Χάνεται το «σεντόνι» για Σάλκε

18:52 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 22η αγωνιστική

Μάιντς-Σάλκε 2-2
Γήπεδο: Coface Arena

Μία νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια μετράει πλέον η Σάλκε μετά και το 2-2 στην έδρα της Μάιντς και όλα δείχνουν πως του χρόνου δεν θα βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η απόσταση της από την τέταρτη θέση έφτασε στους δέκα βαθμούς. Ο Μισέλ Μπάστος με δυο ακόμα γκολ έδωσε ξανά επιθετικές λύσεις αλλά η άμυνα αντιμετωπίζει προβλήματα έχοντας δεχτεί

αισίως 37 γκολ. Στο 27ο λεπτό ο Ίβανσιτς έβαλε μπροστά στο σκορ την Μάιντς με τον Μισέλ Μπάστος να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά πριν την ανάπαυλα. Στο 63ο λεπτό ο Ίβανσιτς από εκτελεστής έγινε δημιουργός καθώς από δική του μπαλιά ο Πόσπεχ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μάιντς αλλά και πάλι η Σάλκε βρήκε την απάντηση με τον Μπάστος που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 οκτώ λεπτά πριν το τέλος με αριστερό σουτ. Η Μάιντς παραμένει χωρίς νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές ενώ η Σάλκε στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάιντς: Φέτκλο, Τζούνιορ, Νοβέσκι, Πόσπεχ, Σβένσον, Ίβανσιτς, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Ζίμλινγκ (84' Καλιγκιούρι), Μίλερ, Σότο, Σαλάι
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Χέγκερ, Φουχς, Ματίπ, Νόιστεντερ, Ράφαελ (72' Μέιερ), Ντράξλερ (90' Μπαρνέτα), Τζόουνς, Μπάστος, Φαρφάν (85' Πούκι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0
Γήπεδο: Signal Iduna Park
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκαθάρισε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο ποιος θα πάρει το παιχνίδι επικρατώντας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-0. Ο Μάρκο Ρόις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς σημείωσε χατ τρικ φτάνοντας τα 13 γκολ στην εφετινή Bundesliga. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό όταν ο διεθνής μεσοεπιθετικός πλάσαρε εύστοχα τον Τραπ και οι φιλοξενούμενοι πριν προλάβουν να συνέλθουν είδαν τον Ρόις να σκοράρει ξανά ένα λεπτό αργότερα έπειτα από μπαλιά του Χούμελς. Στο 31ο λεπτό ο Σίμπερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο αλλά η κυριαρχία τους συνεχίστηκε και μετουσιώθηκε σε τρίτο γκολ στο 65ο λεπτό και πάλι από τον Ρόις. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε όταν και η Άιντραχτ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ινούι. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έτσι βρέθηκε ξανά στην δεύτερη θέση με πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια ενώ η Άιντραχτ διατήρησε την τέταρτη θέση παρά την δεύτερη σερί ήττα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτζερ, Μπέντερ, Γκουντογκάν (89' Σαχίν), Μπαστσικόφσκι (66' Γκροσκρόιτς), Γκέτσε (82' Λέιτνερ), Ρόις, Σίμπερ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Γιούνγκ, Ζαμπράνο, Άντερσον, Οσίπκα, Σβέγκλερ, Ρόντε (80 Σελόζι), Άιγκνερ, Μέιερ, Ινούι, Λάκιτς (77' Ματμούρ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-0
Γήπεδο: Esprit Arena
Με γκολ του Μπέλινγκχαουζεν στο 18ο λεπτό η Φορτούνα Ντίσελντορφ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ η οποία από το 38ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βάργκα. Για τους γηπεδούχους ο Στέλιος Μαλεζάς αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ενώ οι φιλοξενούμενοι θα δώσουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Φορτούνα Ντίσελντορφ: Γκίφερ, Μαλεζάς, Φαν Ντερ Μπεργκ, Λάτκα, Μπαλογκάν, Κρούσε (90' Παούρεβιτς), Φινκ, Μπέλινγκχαουζεν, Τέσε, Σαχίν (63' Ίλσο), Ρέισινγκερ (90' Βέγκαμπ)
Γκρόιτερ Φιρτ: Χεσλ, Σόμπιχ, Μάβραχ (67' Κλάινε), Ζίμερμαν, Ράμαν, Πριμπ, Κλάους, Νέριγκ (72' Ζίλνερ), Βάργκα, Σάραρερ, Τζούρτζιτς.

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 1-0
Γήπεδο: Imtech Arena

Σε τροχιά Ευρώπης βρίσκεται το Αμβούργο που επικράτησε 1-0 της Γκλάντμπαχ χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ στο 24ο λεπτό έπειτα από μπαλιά του Ρούντνεβς. Αντίθετα η Γκλάντμπαχ απομακρύνεται από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει μόλις μια νίκη.

Αμβούργο: Ντρόμπνι, Ντικμέιερ, Γιάνσεν, Ραΐκοβιτς, Βέστερμαν, Αόγκο, Μπαντέλι, Σκέλμπρεντ (75' Αρσλάν), Φαν Ντερ Φάαρτ (88' Μπεργκ), Σον (75' Μπάιστερ), Ρούντνεβς
Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Νταμς, Στραντζ, Ντομίνγκεζ, Γιάντσκε, Ρουπ (66' Γιούνες), Μαρχ, Αράνγκο, Ξάκα (82' Λουκ), Χέρμαν (87' Νορντβέιτ), Χάνκε

Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-3
Γήπεδο: Weserstadion

Θρίαμβος της Φράιμπουργκ μέσα στην Βρέμη καθώς κέρδισε 3-2 την Βέρντερ και βρίσκεται στην 5η θέση της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κρούσε στο 36ο λεπτό αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Πέτερσεν με αριστερό σουτ ισοφάρισε για την Βέρντερ. Στην επανάληψη η Φράιμπουργκ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 54ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλιγκιούρι αλλά και πάλι ο Πέτερσεν απάντησε για λογαριασμό των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας στο 64ο λεπτό και φτάνοντας τα 11 γκολ φέτος. Όμως η Φράιμπουργκ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με δεξί σουτ του Γκίντερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι έλαβε τέλος το νικηφόρο σερί των δυο αγωνιστικών για την Βέρντερ που βλέπει το τρένο της Ευρώπης να απομακρύνεται.

Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Σμιτς, Ιγκνόφσκι, Λουκιμίγια, Πρεντλ, Ελία (81' Ακπάλα), Φριτζ, Ντε Μπρινέ, Γιουνούζοβιτς (74' Γιλντιρίμ), Εκίσι (54' Αρναούτοβιτς), Πέτερσεν
Φράιμπουργκ: Μπάουμαν, Σοργκ, Γκίντερ, Ντιανέ, Χέντενσταντ (58' Γκέντερ), Μακιάιντι, Κρούσε, Καλιγκιούρι, Σούστερ, Ρόσενταλ (88' Σαντινί), Γκέντε (82' Φλουμ)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 2-1
Γήπεδο: BayArena

Μετά από τρεις αγωνιστικές η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Άουγκσμπουργκ με 2-1 και βρέθηκε προσωρινά στην δεύτερη θέση. Στο 26ο λεπτό ο Κίσλινγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 φτάνοντας τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και στην επανάληψη ο Μπέντερ με δεξί σουτ στο75ο λεπτό "καθάρισε" το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε η Άουγκσμπουργκ ήταν να μειώσει με τον Μέλντερς στο τελικό 2-1.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Φολσέιντ, Μπένις, Τόπρακ, Καβαχάλ, Μπέντερ (84' Σβαμπ), Ρέιναρτζ, Κάστρο, Σαμ (37' Ρόλφες), Σούρλε (78' Χέγκελερ), Κίσλινγκ
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Πάρκχαρστ (90' Χάιν), Ντε Γιόνγκ, Κάλσεν Μπράγκεν, Κλαβάν, Βον Λι, Μπάιερ (69' Ορλ), Φογκτ, Βέρνερ (57' Χαν), Κο, Μόλντερς.

Η 22η αγωνιστική της Bundesliga ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια

Νυρεμβέργη-Ανόβερο 16:30

Χόφενχαϊμ-Στουτγάρδη 18:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα