Χαμένες και οι δύο!

18:52 19/4/2014 - Πηγή: AEK365

LA LIGA-34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ: 2-1
Γήπεδο: Ανοέτα

Με γκολ του Βέλα στο 91' η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ στο «Ανοέτα» κι εξακολουθεί να ελπίζει σε έξοδο στο Europa League.

Η συμπλήρωση τεσσάρων σερί αγώνων χωρίς νίκη έμοιαζε αναπόφευκτη για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά ο Κάρλος Βέλα είχε άλλη άποψη. Με γκολ του Μεξικανού φορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Βάσκοι επικράτησαν 2-1 της Εσπανιόλ στο «Ανοέτα» με ανατροπή για την 34η αγωνιστική και παραμένει δυναμικά στο παιχνίδι της εξόδου στο Europa League.

Ο Κόρδομπα στο 23' με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 34' ο Κανάλες με σέντρα-σουτ από τα δεξιά ξεγέλασε τον γκολκίπερ των αντιπάλων και ισοφάρισε. Στο 91' ο Βέλα δέχτηκε μια βαθιά μπαλιά, «άδειασε» έναν αμυντικό και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το γκολ της νίκης.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Ανσοτέγι, Μ.Γκονζάλεθ, Ντε Λα Μπε΄για, Θαλδούα, Κάστρο (75' Ερβίας), Μπεργάρα, Αγιρέτσε (75' Σεφέροβιτς), Βέλα, Κανάλες (84' Θουρυτούθα)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Σίντνεϊ, Κολότο, Φουέντες, Λόπεθ (85' Ροντρίγκεθ), Λανθαρότε (46' Σιμάο), Ντ.ΛΚόπεθ, Γκαρθία, Στουάνι, Κόρδοβα (78' Πίτσι)

ΛΕΒΑΝΤΕ-ΧΕΤΑΦΕ: 0-0
Γήπεδο: Θιουτάτ ντε Βαλένθια

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, διατηρώντας τις αμυδρές ελπίδες τους για παραμονή

Έχοντας δύσκολη αποστολή στη έδρα της Λεβάντε, η Χετάφε κατάφερε τελικά να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, που είχαν στη σύνθεσή τους για όλο το ματς τους Βύντρα και Σιμάο, ο Σέζαρ διατήρησε το μηδέν, παρά το γεγόνος πως η ομάδα του αγωνίστηκε από το 81' με δέκα παίκτες μετά την 2η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Αλέξις. Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τους 32 βαθμούς και τους γηπεδούχους τους 41 χωρίς ουσιαστικά να κυνηγάνε κάποιον στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν, στις εναπομείνασες 4 αγωνιστικές.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Ναβάρο (26' Ελ Αντουά), Βύντρα, Χουνανφράν Γκαρσία, Λόπεζ, Ρούμπεν Γκαρσία, Ζόρντι (71' Ελ Ζαρ), Ντιόπ, Σιμάο, Κασαντέσους (58' Ντιαβαρά), Μπαράλ

ΧΕΤΑΦΕ: Σέζαρ, Αλέξις, Λόπεζ, Γκόμεζ, Εσκουντέρο, Λάσεν, Σαράμπια (82' Βαλέρα), Λεόν (61' Κάστρο), Ροντρίγκες, Μαρικά (70'΄Σαμίρ), Κολούνγκα

ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 1-1
Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Οσασούνα και Βαλένθια, με την πρώτη να κινδυνεύει ακόμη με υποβιβασμό και τη Βαλένθια να αποχαιρετά την Ευρώπη.

Στο 7ο λεπτό ο Ματιέ έκοψε σωτήρια τον Ντε Λας Κουέβας, ενώ στο 21' ο Γκουαΐτα απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Τόρες και στην επαναφορά ο Ριέρα έκανε το 1-0 για την Οσασούνα.

Στο 52ο λεπτό το σουτ του Τόρες σταμάτησε στο δοκάρι της Βαλένθια, ενώ στο 62' το σουτ του Ζόνας πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Γκουαΐτα είπε όχι σε σουτ του Σεχούδο, ενώ στο 82' η Βαλένθια έφερε στα ίσα το ματς με διαγώνιο σουτ του Ζόνας.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Αρίμπας, Νταμιά, Φλάνιο, Μπερτράν, Σίλβα, Λόε, Τόρες (79' Αρμεντέρος), Ντε Λας Κουέβας (87' Aκούνια), Σεχούδο, Ριέρα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Βέθο (76' Πιάτι), Περέιρα, Ματιέ, Μπερνάτ, Κεϊτά, Παρέχο, Φεγκουλί (58' Ζόνας), Βάργκας (67' Αραούχο), Φέδε, Αλκαθέρ.

Keywords