«Μπορούμε το κάτι παραπάνω»

17:23 26/1/2013 - Πηγή: AEK365

Mε συνέντευξή του στον "Επενδυτή" ο Κώστας Γιαννούλης εξέφρασε την πίστη ότι ο Ατρόμητος μπορεί να εκτοξευτεί στα πλέι οφ.
Αναλυτικά

Προετοιμάζεστε για δύο δύσκολους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Θα αποτελέσουν κριτήριο για τις βλέψεις σας τη φετινή σεζόν;

Όντως, είναι κριτήριο. Πέρυσι, κάναμε μια πολύ καλή πορεία, «βγήκαμε» Ευρώπη, και τώρα μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω μέσω των play off.

ΠΑΟΚ,

Αστέρας και Ατρόμητος κρατούν στα χέρια τους τη συμμετοχή τους στα play off. Ποιον βλέπεις να συμπληρώνει το καρέ;

Η μάχη για την 5η θέση είναι εντελώς ανοικτή. Ξεχωρίζουν ο Λεβαδειακός, που εξελίσσεται σε έκπληξη του πρωταθλήματος, και ο Παναθηναϊκός, που όσο κακός και αν εμφανίζεται φέτος, δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του δοκιμάζονται, αλλά δεν είναι μικρής αξίας. Σε ότι μας αφορά, έχουμε μεν σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Πρέπει να κερδίζουμε μέχρι την τελευταία Κυριακή.

Πάντως έχετε ισορροπήσει, είστε στο -3 από τη δεύτερη θέση και επί επτά αγώνες αήττητοι...

Στον α' γύρο, βέβαια, είχαμε μερικές απώλειες βαθμών από κάποια λάθη που δεν περιμέναμε, όμως μην είμαστε και αχάριστοι...

Για να το λες αυτό, μάλλον θα έχεις μετρήσει πόσα γκολ έχετε βάλει στο τελευταίο τέταρτο...

14! Είναι ζήτημα πίστης, τύχης και φυσικής κατάστασης. Υπερισχύει όμως το πάθος που βγάζουμε.

Σε αγωνιστικό στυλ, υπεράνω όλων η αμυντική λειτουργία;

Αμυνόμαστε σωστά, αυτό είναι το «όπλο» μας. Μπροστά, ένα γκολ θα το βάλουμε. Ενισχυθήκαμε και με τον Μάντζιο.

Πόσο οδυνηρό είναι για τον φιναλίστ του Κυπέλλου τα δύο τελευταία χρόνια να αποκλείεται στο τελευταίο λεπτό της ρεβάνς στην έδρα του από ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Ολυμπιακό Βόλου);

Φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο και είδαμε ότι αποτέλεσε και αφορμή για αλλαγή προπονητή στην ομάδα μας. Αυτό που θέλουμε πλέον είναι να το... αναπληρώσουμε μέσω του πρωταθλήματος.

Έχεις αντιληφθεί ότι είσαι ο μόνος ποδοσφαιριστής (πέρα από τρεις τερματοφύλακες) που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό από τους 18 αγώνες του πρωταθλήματος; Μετράς ήδη 1701'...

Ναι, μου του είπαν. Χαίρομαι γιατί και ο παλιός και ο νέος προπονητής με εμπιστεύονται. Τώρα που συμπλήρωσα κάρτες, θα χάσω τον μεθεπόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, όμως θα προσπαθήσω να μη λείψω από άλλα παιχνίδια. Προσέχω τα τάκλιν μου και τις διαμαρτυρίες.

«Παλιος και νέος προπονητής». Τι νέο φέρνει ο Νίκος Αναστόπουλος στην ομάδα;

Χρειαζόμασταν ένα «ηλεκτροσόκ». Δουλεύει πολύ σε θέματα τακτικής και ψυχολογίας, έχει εμπειρίες, ξέρει τι ζητάει και πώς να το παίρνει. Όλοι θέλουμε να πάμε καλά: να μας βοηθήσει και να τον βοηθήσουμε.

Είναι αλήθεια ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν σας αποχαιρέτησε;

Μας έστειλε χαιρετισμούς. Ο τεχνικός διευθυντής μας ενημέρωσε ότι ήταν εκτός Ελλάδας. Συμβαίνουν κι αυτά...

Τι δεν «κόλλησε» στην περίπτωση αυτή;

Δεν πιστεύω ότι δεν «κόλλησε» κάτι. Και μπράβο του που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, χωρίς να ευθύνεται μόνον αυτός για την κατάσταση που βρισκόμασταν. Φταίγαμε κι εμείς.

Με την Εθνική πώς τα βλέπεις; Στα αριστερά, έχεις υψηλότερο ανταγωνισμό απ' ότι ο Σκόνδρας δεξιά...

Η κλήση μου πέρυσι στην Εθνική ήταν σαν όνειρο. Πράγματι, φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες λύσεις στα αριστερά μπακ. Παίκτες όπως οι Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος και Χολέμπας. Όλοι τους με πιο επιθετικό στυλ από μένα, αλλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Από το -προ τριετίας- πέρασμα σου στην Κολωνία τι κρατάς;

Μεγάλη εμπειρία ζωής. Και μόνο από τις προπονήσεις που συμμετείχα και από το γεγονός ότι έμεινα μόνος μου.

Αλήθεια, ο Ατρόμητος μπορεί να ανέβει επίπεδο;

Αυτό είναι που θέλουμε και φέτος βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Είμαστε από τις πιο οργανωμένες ομάδες του πρωταθλήματος, για να μην πω η πιο οργανωμένη. Είναι σημαντικό πως η διοίκηση μας στηρίζει και οι ρόλοι των ανθρώπων στο σύλλογο είναι διακριτοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα