«Μπορώ ακόμη καλύτερα»

21:04 6/8/2013 - Πηγή: AEK365

Αισιόδοξος πως αν βρεθεί σε καλή μπορεί να καταρρίψει εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ στα 110 μ. εμπόδια και να φτάσει μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου δηλώσε στο NovaΣΠΟΡ FM ο Κώστας Δουβαλίδης.«Μεθαύριο ταξιδεύουμε για τη Μόσχα. Είναι η πρώτη μου φορά στη ρωσική πρωτεύουσα και περίμενα πώς και πώς να βρεθώ εκεί. Ευτυχώς πήρα το εισιτήριο ώστε να βρίσκομαι εκεί», είπε αρχικά ο Έλληνας εμποδιστής και συνέχισε για την παρουσία του στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου:

«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να κάνω καλύτερο χρόνο και να καταρρίψω εκ νέου το πανελλήνιο

ρεκόρ (13'34''). Από τα στοιχεία που είδαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θεωρώ πως μπορώ να κατέβω πιο κάτω. Το θέμα είναι βρεθώ σε καλή μέρα και σε καλή κατάσταση. Ο προκριματικός είναι πρωί και ελπίζω να ανταποκριθώ και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Όσο για το τι είναι προτιμότερο, έναν πολύ καλό χρόνο ή μια θέση στον τελικό;
«Αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η πρόκριση στον τελικό. Δεν παίζει ρόλο ο χρόνος στα μεγάλα πρωταθλήματα όσο η θέση. Ο τελικός έχει μεγαλύτερη αξία από ότι η επίδοση. Αν συνδυαστούν, βέβαια ακόμα καλύτερα».

Ο Κώστας Δουβαλίδης στάθηκε και στο κατά πόσο αγχώνει τους Έλληνες αθλητές του στίβου το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δείχνει... αποδυναμωμένη:

«Μας φορτώνει με περισσότερο άγχος, αλλά αν είσαι συνειδητοποιημένος ως αθλητής και ξέρεις τι θες, την ώρα του αγώνα μπορείς να το βάλεις στην άκρη αυτό. Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κάτω τα τελευταία χρόνια γιατί το επίπεδο έχει ανεβεί γενικώς. Μας αγχώνει, πάντως το γεγονός, αλλά αν ο αθλητής μπορεί να το διαχειριστεί τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Με αφορμή τα πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ από το χώρο του στίβου στην γειτονική Τουρκία, ο Έλληνας Πρωταθλητής σχολίασε τον αντίκτυπο που έχει σε όλους του αθλητές το γεγονός: «Σε παγκόσμιο επίπεδο οι έλεγχοι είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλο άθλημα και η ομοσπονδία προσπαθεί να μην έχουμε τέτοια κρούσματα. Για μένα είναι καλό που υπάρχουν πολλοί έλεγχοι για να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο στίβος περνά από τον μεγαλύτερο έλεγχο. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Ευελπιστώ να μην υπάρχουν άλλα κρούσματα γιατί χτυπά και το άθλημα και εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα