«Μπορεί την άνοδο η Καβάλα»

23:37 29/12/2012 - Πηγή: AEK365

Για το όνειρο της ανόδου στη Super League μίλησε ο κεντρικός αμυντικός της Καβάλας, Θοδωρής Τριποτσέρης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ:

Για τα εμπόδια στην προετοιμασία της Καβάλας:

«Μαζευτήκαμε μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δώσαμε ένα φιλικό. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί συμμετέχουν 21 ομάδες και όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Είχαμε ένα απρόσμενα καλό ξεκίνημα με τρεις

εκτός έδρας νίκες και μετά κάναμε μία κοιλιά που ήταν φυσιολογική. Ωστόσο, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την άνοδο, είτε απευθείας, είτε μέσω των play off. Με την κατάλληλη ενίσχυση θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά».

Για τα διαδοχικά ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο:

«Είναι κουραστικό να παίζεις Κυριακή - Τετάρτη. Λόγω κρίσης ταξιδεύουμε στην Αθήνα με πούλμαν και χρειαζόμαστε εννέα με δέκα ώρες. Αν υπάρχει, όμως καλή υποδομή, καλός προπονητής και γίνεται σωστή δουλειά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Για το χιούμορ του Γιάννη Χλωρού μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ:

«Ήταν καθαρά χιουμοριστικό από την πλευρά του Γιάννη να «ανεβάσει» φωτογραφία μας πάνω σε κάρο. Ανεβάζει διαρκώς στο Facebook τέτοιες φωτογραφίες. Τώρα έχει βάλει τον Γκαγκαλούδη σε συσσίτιο. Την είχε έτοιμη τη φωτογραφία πριν το ματς. Είχαμε πίεση από τον κόσμο μετά την ήττα από τη Δόξα Δράμας, αλλά ήταν καθαρά χιουμοριστικό. Ο προπονητής μας είχε ένα πολύ καλό πλάνο, να περιμένουμε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και με την πάροδο του χρόνου και τις αποδοκιμασίες να «χτυπήσουμε» στην αντεπίθεση».

Για τον Ολυμπιακό που ακολουθεί στο Κύπελλο:

«Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις τίποτα».

Για τον στόχο της ανόδου:

«Έχουμε πολύ καλό σύνολο και πολύ καλό προπονητή. Η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα ενισχυθούμε. Η διαφορά μας δεν είναι μεγάλη από τις πρώτες θέσεις. Βλέπουμε ότι γίνονται πολλές γκέλες, τα ματς είναι πολλά και οι διαφορές μεταξύ των ομάδων μικρές».

Για το τι χρειάζεται για να αντεπεξέλθει κανείς στο πρωτάθλημα:

«Πρέπει να έχει βαθύ ρόστερ, γιατί υπάρχουν κάρτες, τραυματισμοί, κούραση από τα ταξίδια. Χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις και δουλειά στις προπονήσεις».

Για τις διαφορές της φετινής χρονιάς από την περσινή:

«Μεγάλη η διαφορά. Λίγες ομάδες δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Εδώ στη Super League υπάρχουν. Κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει:

«Ο Απόλλων έχει το πλεονέκτημα και αν ενισχυθεί θα είναι ένα από τα φαβορί. Δεν παίζει τρελό ποδόσφαιρο, αλλά παίρνει αποτελέσματα. Η Καλλονή είναι, επίσης, στρωμένη ομάδα. Θεωρώ ότι επτά, οκτώ ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο και βάζω την Καβάλα μέσα. Έχουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές και με την ενίσχυση που θα γίνει θα πάμε πολύ καλά».

Για τη διαφορά επιπέδου μεταξύ των δύο κατηγοριών:

«Φέτος όλοι λένε ότι η Football League είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα. Συμφωνώ απόλυτα. Βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος στη δεύτερη κατηγορία. Πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να παίξουν στη Football League και αυτό ανέβασε το επίπεδο».

Για το ποιους θεωρεί ότι θα παλέψουν για τη σωτηρία στη Super League και τις υπόλοιπες θέσεις ψηλά:

«Η ΑΕΚ, η Κέρκυρα και ο Άρης. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Πετρόπουλο, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής πριν τον χειμώνα. Για τις θέσεις της Ευρώπης ίσως έχουμε έκπληξη. Ο Λεβαδειακός είναι δυνατός, ενώ για τη 2η θέση θα παλέψουν ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης».

Για τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ:

«Επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές. Ο Λίνεν είπε ότι δεν έχουν χρήματα να φάνε ή να πληρώσουν τα διόδια. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Ζούμε ό,τι ζει όλος ο ελληνικός λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα