Μποϊκοτάζ Μέρκελ στην Ουκρανία λόγω Τιμοσένκο

19:07 29/4/2012 - Πηγή: AEK365

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για τις συνθήκες κράτησης της Γιούλια Τιμοσένκο από τις ουκρανικές αρχές με την Γερμανία να σκέφτεται να μποϊκοτάρει την Ουκρανία κατά τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012, την οποία και κάνει μαζί με την Πολωνία.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ «συνιστά στους γερμανούς υπουργούς να μην ταξιδέψουν στους αγώνες της εθνικής ομάδας» στην Λβοφ και στο Χάρκοβο,

εάν ως τις 8 Ιουνίου, όταν ξεκινά το Euro «δεν αφεθεί ελεύθερη η τέως πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο».

Επίσης, σύμφωνα με την Bild am Sonntag ο ηγέτης του SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάλεσε όλους τους πολιτικούς να μποϊκοτάρουν το Εuro. Άλλωστε ο Γερμανός πρόεδρος προ ημερών ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Πάντως, η ίδια η Τιμοσένκο, σύμφωνα με την κόρη της, δεν επιθυμεί το ευρωπαϊκό μποϊκατάζ της Ουκρανίας καθώς η διοργάνωση του Euro είναι ένα σημάδι ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ. Ωστόσο, επιθυμεί οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην έχουν καμία επαφή με τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς μέσα ή έξω από τα γήπεδα.

Η Γιούλια Τιμοσένκο εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης βάσει των κατηγοριών περί κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας Ουκρανίας - Ρωσίας για το φυσικό αέριο το 2009. Ωστόσο πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η Τιμοσένκο ξεκίνησε απεργία πείνας για τις συνθήκες διαβίωσής της στο κελί, ενώ κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους δεσμοφύλακες, κάτι που η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα