Μπλόκο στην ανακατασκευή της Λεωφόρου, περιμένει το σκεπτικό η ΑΕΚ!

20:59 15/9/2014 - Πηγή: AEK365

Μπλόκο στην ανακατασκευή της Λεωφόρου έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο! Το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπό την προεδρία της Ευαγγελίας Σεράφη, έκρινε μη σύννομη την επιχορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για το «λίφτινγκ» του Απόστολος Νικολαϊδης.
Η σύμβαση που είχε ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Ιουλίου του 2014, είχε κατατεθεί για έλεγχο στο ΕΣ από

τα μέσα καλοκαιριού και το Συμβούλιο έκρινε ότι είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής και όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, οπότε έχει τεράστιο ενδιαφέρον η στάση της νέας Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.
Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, καθώς η Περιφέρεια έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς» (όπως επιχορηγήσεις έχουν εγκριθεί για δεκάδες ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις). Στην παρούσα φάση η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει να μάθει το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης και τους ακριβείς λόγους απόρριψης της σύμβασης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΕΣ έκρινε μη σύννομη την παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο για την ανακατασκευή του γηπέδου του και ότι λήφθηκε υπόψη το ενδεχόμενο πιθανής κατασκευής νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό στη διάρκεια της επόμενης πενταετίας. Πληροφορίες του aek365 αναφέρουν ότι σε συνεδρίαση του ΕΣ στις αρχές Αυγούστου ζητήθηκαν από τον Παναθηναϊκό μια σειρά από διευκρινήσεις που αφορούν το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης, που έχει παγώσει, κάτι που σημαίνει ότι το απασχόλησε ιδιαίτερα ο «κίνδυνος» να δοθούν χρήματα για την ανακατασκευή ενός γηπέδου που είναι πιθανό σύντομα να χρειαστεί να... κατεδαφιστεί.
Σε κάθε περίπτωση οι υποθέσεις της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεν είναι ταυτόσημες, καθώς πέραν της παραμέτρου της διπλής ανάπλασης (και του μπλεξίματος που αυτή προκαλεί), στην περίπτωση της Ένωσης δεν έχουμε να κάνουμε με ανακατασκευή, αλλά με κατασκευή νέου γηπέδου. Επίσης, στο πρότζεκτ της Λεωφόρου η Περιφέρεια κάλυπτε στο 100% τη χρηματοδότηση, ενώ στην περίπτωση της ΑΕΚ το ποσοστό είναι περίπου 30%. Για τον λόγο αυτό στην Ένωση περιμένουν με ενδιαφέρον να γίνει γνωστό το σκεπτικό της απόφασης και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το «μπλόκο».
Πάντως, είναι δεδομένο ότι τα φώτα θα πέσουν πλέον πάνω στη Ρένα Δούρου και στην στάση που θα κρατήσει εκείνη ως νέα Περιφερειάρχης στην υπόθεση του Παναθηναϊκού...

Keywords
Τυχαία Θέματα