Μπιτσαξής: Πού είναι το νομοσχέδιο για τα στημένα;

13:37 15/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το νομοσχέδιο για τους στημένους αγώνες, το ντόπινγκ και την βία αναζητά ο Παναγιώτης Μπιτσαξής όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία για την καθυστέρηση ενώ επανέλαβε την πρόθεση του να παραιτηθεί αν κοπούν οι επιχορηγήσεις από την Ολυμπιακή ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"
Χάσαμε το νομοσχέδιό σας για τα στημένα, τη βία, ντόπιγκ κλπ., κύριε Γενικέ. Σε ποιο συρτάρι βρίσκεται;
"Έχει καθυστερήσει πολύ. Είναι κρίμα γιατί χρειάστηκε πολύς χρόνος για επιτευχθεί

συμφωνία στα βασικά σημεία του, από την διακομματική, όσο και την εσωκυβερνητική, αλλά και τους συντεταγμένους φορείς του ποδοσφαίρου. Είναι αλήθεια, ότι ούτε κι εγώ ξέρω που βρίσκεται. Είμαι ΓΓΑ, δεν έχω νομοθετική πρωτοβουλία, καθορίζω μόνο το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Ελπίζω, όμως, να περάσει. Είμαι συντάκτης του νομοσχεδίου όχι ως ΓΓΑ, αλλά ως νομικός"
-Λέγεται ότι η κ. Παπανδρέου εξ' αιτίας του νομοσχεδίου, παραπονείται ότι έχει δεμένα τα χέρια της σε περαιτέρω διερεύνηση
"Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Η εισαγγελική λειτουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Κόντρα στο ρεύμα και τα εύκολα λόγια, 30 χρόνια μετά την Δικτατορία αποφεύγω να σχολιάσω την ποινική έρευνα. Στα δύσκολα φαίνεται ποιος σέβεται και ποιος όχι το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν έχω καμία δυσκολία να σχολιάσω την αθλητική πλευρά του φαινομένου της ποινικής έρευνας".
-Ακούμε
"Το αθλητικό έγκλημα που συνετελείτο για χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι αποδεδειγμένο, έχει τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και είναι απαράγραπτο. Κάποιοι προσπαθούσαν να ποδηγετήσουν κατά τη βούλησή τους και το συμφέρον τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι πάντα επιτυχώς, αλλά συστηματικά και οργανωμένα. Αυτό είναι κάτι ευρύτερο από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και απασχολεί το ποδόσφαιρο πριν καν υπάρξει το στοίχημα. Σ' αυτά τα δυο χρόνια αναδείξαμε το πρόβλημα και οδήγησε σε κάποιες λύσεις. Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ακινησίας, διαφθοράς και πολιτικής διαπλοκής".
-Λύθηκε το θέμα δηλαδή;
"Όχι. Η ζωή, όμως, όσων προσπαθούν να κάνουν τα ίδια είναι πολύ δύσκολη γι αυτό και αντιδρούν μανιασμένα. Η εξυγίανση είναι μια διαρκής μάχη και προϋποθέτει και εγρήγορση της πολιτείας και στέρεο μέτωπο ενάντια στην διαφθορά, κυρίως στο χώρο των φιλάθλων αφ' ενός και του Τύπου. Ελπίζω και στο χώρο του συντεταγμένου ποδοσφαίρου όπου αναμφίβολα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις. Αν αυτά δεν συμβούν, τότε στο μέλλον δυστυχώς θα ισχύσει ξανά ο νόμος του ισχυρού και η λενινιστική ρήση «ένα βήμα μπρος και δυο πίσω".
-Ξέρετε τι λέγεται εκεί έξω; Ότι τα στημένα είναι λύση όταν η κρίση μαστίζει το ποδόσφαιρο. Που θα βρουν τα λεφτά οι πρόεδροι να πληρώνουν σε συνθήκες κρίσης;
"Η πολιτεία ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, γιατί το αγαπά η συντριπτική πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού και μεγάλο τμήμα του γυναικείου. Ειδικά οι γυναίκες, όπως η δική μου, συχνά ενδιαφέ
Keywords
Τυχαία Θέματα