«Μπήκαμε καλά και ξαφνικά…»

16:04 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με σημαντική καθυστέρηση ξεκίνησε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι πριν από την έναρξή της, το πρόγραμμα περιελάμβανε... βιντεοθεραπεία. Ο Έβαλντ Λίνεν έδειξε στους ποδοσφαιριστές του επιλεγμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τον Λεβαδειακού, αναλύοντας στους ποδοσφαιριστές του τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα-σοκ της ομάδας.
Ο Γερμανός τεχνικός ξεκίνησε από την ξαφνική αλλαγή της εικόνας της ομάδας μετά το πρώτο 20λεπτο, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΚ

είχε δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και έδειχνε να ελέγχει το ματς. «Ενώ ξεκινήσαμε το παιχνίδι με πολύ καλή νοοτροπία, ξαφνικά η εικόνα μας άλλαξε», είπα αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ στους παίκτες του και πρόσθεσε: «Και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο οι αποστάσεις των γραμμών μας δεν είχαν καμία τακτική. Δεν υπήρχαν γραμμές. Τρέχαμε για να τρέχουμε. Και ενώ ήμασταν καλοί στο κομμάτι να κερδίσουμε τη μπάλα, μετά δεν παίζαμε όπως έπρεπε».
Στη συνέχεια ο Λίνεν έγινε πιο συγκεκριμένος: «Δεν υπήρχε κίνηση στο χώρο. Έπαιρνε κάποιος τη μπάλα και γυρίζατε με μέτωπο προς αυτόν, με μέτωπο προς τη μπάλα. Επίσης, κουβαλούσατε πολύ τη μπάλα. Κάναμε πολλές επαφές με τη μπάλα, αντί να την παίζουμε με τη μία, όπως κάναμε στο παιχνίδι με τη Βέροια. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Δίνει στον αντίπαλο τον χρόνο για να οργανωθεί».
Αμέσως μετά, ο προπονητής άρχισε να δείχνει στους παίκτες του μια προς μια τις φάσεις του αγώνα και να τις αναλύει. Για το τέλος, άφησε αυτή του γκολ που έφερε την ήττα. Ο Γερμανός τεχνικός δεν στάθηκε στο λάθος του Κωνταντόπουλου στην κατάληξη της φάσεις, αλλά επεσήμανε όλα τα διαδοχικά λάθη που έγιναν από το ξεκίνημα της. Η πρώτη σύσταση έγινε στον Βλάχο για τον «άτσαλο» τρόπο με τον οποίο έπεσε πάνω στον Ζησόπουλο, με αποτέλεσμα να μην τον κόψει και να του δώσει την ευκαιρία να πασάρει στον Πόι, που έβγαλε τη σέντρα.
«Αν δεν έπεφτες καθόλου, θα τον έκλεινες και δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα», τόνισε ο Λίνεν, ο οποίος αναφέρθηκε εν συνεχεία στην κακή απομάκρυνση του Αρκούδα, έπειτα από τη σέντρα του Πόι και την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου, ενώ -τέλος- επεσήμανε ότι μετά την απομάκρυνση της μπάλας δεν υπήρχε κανείς έξω από την περιοχή για να μαρκάρει το σουτ: «Έγινε ένα σουτ έξω από την περιοχή χωρίς να υπάρχει καμία πίεση», τόνισε.
Βέβαια, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν αναφέρθηκε μόνο στα λάθη, αλλά και... στα σωστά. Επιβράβευσε τους παίκτες του για τις ευκαιρίες του πρώτου μέρους και στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτήν με το σουτ του Κατίδη στο 19': «Ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μια πολύ καλή φάση. Ο τρόπος που έπαιξαν ο Γκερέιρο και ο Φούντας τη μπάλα με τη μία, αλλά και το τελείωμα. Αυτό σας έλεγα πριν. Πρέπει να παίζουμε με τη μία, γρήγορα», ήταν τα λόγια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα