Μπαρμπόσα: Ήρθα να μείνω πολλά χρόνια στην ΑΕΚ

08:48 22/9/2014 - Πηγή: AEK365

Μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Έλντερ Μπαρμπόσα στην εφημερίδα Ώρα των Σπορ. Ο Πορτογάλος μιλάει για όλα και τονίζει μεταξύ πολλών πως δεν ήρθε στην ΑΕΚ για μία σεζόν, αλλά με σκοπό να μείνει πολλά χρόνια!

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μπαρμπόσα:

- Είχες προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες κατά το παρελθόν. Γιατί διάλεξες τώρα την ΑΕΚ;

«Πριν δυο χρόνια είχα μια μεγάλη πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Έδιναν πολλά λεφτά για να με αποκτήσουν, με τις απαιτήσεις της ομάδας μου να είναι τότε 6 εκατομμύρια ευρώ για να με παραχωρήσει. Αλλά τότε δεν ήθελα φύγω. Τώρα ήρθε η πρόταση από την ΑΕΚ, ξέρω πως είναι μεγάλη ομάδα και ήρθα γιατί ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

- Πως ήταν η πρώτη εμπειρία σου στο ΟΑΚΑ μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ; Έλεγες πως ανυπομονούσες γι' αυτό και τα έφερε έτσι η τύχη ώστε να το ζήσεις σε ένα ματς με αντίπαλο τη Ρόμα.

«Ήξερα πως η ΑΕΚ έχει πολύ κόσμο πριν έρθω εδώ. Και στο Πήλιο στις προπονήσεις έβλεπα τον κόσμο και πως αγαπούσε την ΑΕΚ. Και όταν είδα τον κόσμο στο ΟΑΚΑ στο ματς με τη Ρόμα, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ήταν το κάτι άλλο. Δεν το πίστευα! Είναι πολύ ξεχωριστό αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και εμείς θέλουμε να ανταποδίδουμε αυτή την αγάπη που μας δείχνουν. Και πρέπει να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο για να είναι ο κόσμος ευχαριστημένος. Να δίνουμε το 100% για να είναι ο κόσμος ευχαριστημένος. Γιατί καμία ομάδα ούτε στην Ισπανία, ούτε στην Πορτογαλία δεν έχει τέτοιο κόσμο».

- Η παρουσία σου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, πόσο σε βοήθησε να πάρεις παραστάσεις;

«Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες στην Πορτογαλία. Σε κάθε παιχνίδι μπορείς να πάρεις κάτι καινούργιο. Και παίζοντας σ' ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, κάθε μέρα βλέπεις κάτι καινούργιο, κάθε μέρα παίρνεις κάτι καινούργιο, μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος».

- Έχεις ήδη παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ονειρεύεσαι να ξαναπαίξεις εκεί με την ΑΕΚ;

«Γι αυτό και ήρθα στην ΑΕΚ. Γιατί και η ΑΕΚ έχει ως στόχο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να παίξει και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έβλεπα την προηγούμενη εβδομάδα τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και σκεφτόμουν τη στιγμή που θα παίξω εκεί με την ΑΕΚ».

- Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι πολύ δύσκολο και σκληρό. Είσαι έτοιμος για το σκληρό παιχνίδι;

«Πριν έρθω εδώ είχα μιλήσει πολύ με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Είχα μάθει για τις δυσκολίες και για τα γήπεδα. Και εγώ αυτό που θέλω είναι να κερδίσω όλα τα παιχνίδια. Δεν με ενδιαφέρει αν ο αντίπαλος παίζει σκληρά, αν το γήπεδο δεν είναι καλό. Πρέπει και θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια. Είμαι προετοιμασμένος για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε φέτος και μπορώ να ανταπεξέλθω στις ειδικές απαιτήσεις που θα υπάρξουν».

-Τι ρόλο έπαιξε ο Μιλοβάνοβιτς στην μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;

«Επί έναν μήνα, μιλάγαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με τον κύριο Μιλοβάνοβιτς. Κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Μου έλεγε ποια είναι η ΑΕΚ και τι είναι η ΑΕΚ και πόσο μεγάλο μέγεθος είναι. Μου μίλησε για τον κόσμο, τον πρόεδρο, το γήπεδο και όλο το πρότζεκτ που υπάρχει στον σύλλογο. Επίσης όταν ο Μιλοβάνοβιτς φεύγει από την Ισπανία για να πάει στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι τυχαίο. Καταλαβαίνεις πως κάτι υπάρχει. Είδα την ΑΕΚ και σε βίντεο, έμαθα για την ομάδα και πείστηκα πως θα γίνει πολύ καλή δουλειά».

- Γράφτηκε τις προάλλες πως έχεις συμβόλαιο μόνο ένα χρόνο και όχι τρία. Τι ακριβώς συμβαίνει με το συμβόλαιο σου;

«Τρία χρόνια (στα ελληνικά). Ένα συν ένα, συν ένα. Έχουμε μιλήσει καλά με τον πρόεδρο και τα έχουμε βρει. Πιστεύει πολύ σε μένα και μου το είπε και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει».

-Για την προσαρμογή του σε Αθήνα και ΑΕΚ: «Μιλάμε για μια μεγάλη πόλη με όλες τις ανέσεις και μια τεράστια ομάδα με πολύ μέλλον μπροστά της. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα πως η ΑΕΚ μια μεγάλη οικογένεια και ένιωσα σαν να είμαι εδώ πολλά χρόνια. Ήξερα πως είναι μεγάλη ομάδα και διαπίστωσα πως είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι νόμιζα. Η ΑΕΚ έχει σαν στόχο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Έβλεπα τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και σκεφτόμουν τη στιγμή που θα παίξω εκεί με την ΑΕΚ».

-Για τα σχέδιά του για το μέλλον του: «Εγώ δεν ήρθα για να παίξω ένα χρόνο και να φύγω σαν περαστικός. Ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια. Όσο η ΑΕΚ θα θέλει ο Μπαρμπόσα να είναι εδώ και θα είναι ευχαριστημένη από την προσφορά του, ο Μπαρμπόσα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Θέλω να προσφέρω στο σύλλογο πολλά, έχω πολλή όρεξη, οι συνθήκες είναι ιδανικές για έναν ποδοσφαιριστή και πιστεύω ότι θα μείνω χρόνια στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά μου».

-Για την ετοιμότητά του: «Νομίζω πως έχω φτάσει στο 100% και είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που θα ζητήσει κάθε φορά ο προπονητής. Δεν με ενδιαφέρει αν ο αντίπαλος παίζει σκληρά ή αν το γήπεδο είναι καλό. Πρέπει και θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια. Είμαι προετοιμασμένος για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε φέτος και μπορώ να αντεπεξέλθω στις ειδικές απαιτήσεις που θα υπάρξουν».

-Για την εθνική Πορτογαλίας: «Φυσικά και έχω στο μυαλό μου την εθνική ομάδα. Στόχος είναι να βελτιώνομαι και να διεκδικήσω ξανά θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα