Μπακαούκας: Ξανανιώνω μετά από τέτοιες βραδιές

17:30 6/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Χριστόφορος Μπακαούκας θα αγωνιστεί σε ακόμα έναν τελικό με τη φανέλα της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και με δηλώσεις του στο spot24 ανέφερε πως μετά από τέτοιες βραδιές ξανανιώνει και συνεχίσει να αγωνίζεται όσο μπορεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό ήταν το παιχνίδι της χρονιάς για την ΑΕΚ. Όχι μόνο γιατί εξασφαλίσαμε την πρόκριση σε έναν τελικό ξανά (σ.σ. για 5η συνεχόμενη χρονιά), αλλά γιατί νικήσαμε με αυτό τον τρόπο την καλύτερη ομαδα

του πρωταθλήματος. Και όσα ζήσαμε στο τέλος του αγώνα (σ.σ. ομάδα και οπαδοί έγιναν ένα κουβάρι με πολλά κλάματα). Απροπόνητοι δίχως γήπεδο να παίξουμε, ζούμε ένα όνειρο. Καταφέραμε να παίξουμε ακόμα σε έναν τελικό. Το θέλουμε αυτό το κύπελλο«, είπε ο 37χρονος αρχηγός που σύμφωνα με τη... στατιστική έχει απουσιάσει μόλις σε δύο αγώνες από το 2006 μέχρι σήμερα!

Ένα παιχνίδι που ορίστηκε πριν από ένα μήνα για να διεξαχθεί τελικά στο τέταρτο γήπεδο που βρέθηκε, καθώς η ΑΕΚ παραμένει άστεγη για πολλοστή φορά. Ο Χριστόφορος λέει ειλικρινά πως «δεν περιμέναμε να νικήσουμε τον Διομήδη, μια ομάδα που έχει να χάσει 21 αγώνες. Το είχα πει και την παραμονή του αγώνα. Εμείς φέτος αισθανόμαστε πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Παίξαμε για τους εαυτούς μας και στην ιστορία της ΑΕΚ«.

Η χθεσινή (5/3) ήταν μια υπέροχη μέρα για το ελληνικό χάντμπολ. Ένας εκπληκτικός αγώνας δίχως παρατράγουδα ακολούθησε την ανακοίνωση πως το χάντμπολ επιστρέφει στην τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση όπως μάθαμε να λέμε. Η ΑΕΚ και ο οικοδεσπότης ΠΑΟΚ στην Πυλαία έχουν υποχρέωση να χαρίσουν μια γιορτή στις 27 Μαρτίου.

«Είναι υπέροχο το νέο, σπουδαίο για το άθλημα μας που θα μπει ξανά στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Θα είναι δύσκολος ο τελικός για εμάς απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και έναν αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ. Θέλουμε να είναι μια γιορτή με οπαδούς και των δύο ομάδων«.

Η πρώτη αντίδραση των ανθρώπων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ μετά το θρίαμβο στη Νέα Ιωνία ήταν θετική για την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη: «Μας έχουν πει πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν γήπεδο, να μας βοηθήσουν οικονομικά. Πιστεύω πως θα βρεθεί μια λύση. Αυτή η ομάδα αξίζει το σεβασμό με όσα έχει καταφέρει, με την προσπάθεια που κάνει«.

Το πρωί ο Χριστόφορος πήγε στη δουλειά του, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Είναι γνωστό πως η δουλειά του είναι σκληρή. Στη δουλεια τους όμως πήγαν και όλοι οι πρωταγωνιστές του αγώνα, τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον Διομήδη. Οι παίκτες του χάντμπολ θεωρούνται ερασιτέχνες, δεν συντηρούνται από το χάντμπολ. Το άθλημα είναι το καταφύγιο τους. Τι κρατάει τον Χριστόφορο, τον πρώτο σκόρερ της Α1 όλα αυτά τα χρόνια;

«Το χάντμπολ είναι η ζωή μου. Παίζω από έντεκα χρονών και θα συνεχίσω να παίζω όσο μπορώ. Ξανανιώνω μετά από τέτοιες βραδιές. Το όνειρο μου το έκανα πραγματικότητα, το όνειρο μου ήταν να παίξω στην ΑΕΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα