Αζάρ: Να γίνω σαν τον Μέσι και τον Κριστιάνο

20:46 27/1/2014 - Πηγή: AEK365

Ο 23χρονος Βέλγος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Τσέλσι και νιώθει ότι έχει ωριμάσει αρκετά υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός «πετάει» τη φετινή χρονιά στο Στάμφορντ Μπριτζ και μαζί με τον Βραζιλιάνο Όσκαρ συνθέτουν ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο στη μεσαία γραμμή των «μπλε». Μπορεί να βρήκε δίχτυα πρώτη φορά τον Οκτώβριο στο πρωτάθλημα,

αλλά έκτοτε έχει πετύχει οκτώ ακόμη τέρματα, όντας από τους ηγέτες της Τσέλσι στην πορεία διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Βέλγος διεθνής, η μεταγραφή του οποίου από τη Λιλ κόστισε 32 εκατ. λίρες(40 εκατ. ευρώ), επεσήμανε ότι είναι σε θέση να ακολουθήσει τα βήματα των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, οι οποίοι μονοπωλούν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» την τελευταία εξαετία.

«Φυσικά θέλω να γίνω ο καλύτερος στον κόσμο», δήλωσε στο βέλγικο σάιτ Het Laatste Nieuws. «Παλιότερα έβλεπα το ποδόσφαιρο ως ένα απλό παιχνίδι και δεν έδινα βάση στη γνώμη του κόσμου. Αλλά από τότε που ήρθα στην Τσέλσι έδωσα περισσότερη αξία στις ικανότητές μου. Πριν ήμουν ένας καλός παίκτης, τώρα όμως συγκαταλέγομαι στους καλύτερους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Αζάρ.

Περαιτέρω, ο νεαρός Βέλγος υπογράμμισε την επιρροή του προπονητή του, Ζοζέ Μουρίνιο, στη βελτίωση της απόδοσής του τη φετινή σεζόν.

«Έχω ωριμάσει δίπλα στον Μουρίνιο. Τακτικά δεν έχω αλλάξει ιδιαίτερα, αλλά έχω συνειδητοποιήσει πλέον πως αν θέλω να λογίζομαι κορυφαίος, θα πρέπει να προσπαθώ συνεχώς. Η συμβολή μου στην ομάδα είναι πιο μεγάλη φέτος, ενώ όλοι έχουν προσδοκίες από εμένα».

Τέλος, με την Τσέλσι να βρίσκεται στο κυνήγι τριών στόχων για το 2014, ο Αζάρ πιστεύει πως οι «μπλε» θα πρέπει να κερδίσουν ένα ή δύο τρόπαια.
Στο πρωτάθλημα υστερούν δύο βαθμών της πρωτοπόρου Άρσεναλ και ενός της Σίτι, την οποία θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη την περιμένει ένας παλιός γνώριμος, αφού η Τσέλσι θα αναμετρηθεί σε διπλούς νοκ-άουτ αγώνες για τη φάση των «16» του Champions League με την Γαλατασαράι του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Keywords
Τυχαία Θέματα