Ατματσίδης: Τα παιδιά της ΑΕΚ και τα μάτια μας

06:52 19/2/2013 - Πηγή: AEK365

Από την αρχή 100% σίγουρος ότι η ΑΕΚ δεν θα υποβιβαστεί δήλωσε ο Ηλίας Ατματσίδης, μιλώντας παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για τους Κατίδη - Φούντα, αλλά και γενικά για τα παιδιά που είναι στην ομάδα. "Τα παιδιά και τα... μάτια μας", λέει στο sportdog.gr ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ατματσίδης:

Πως σου φάνηκε το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ;

«Παρότι το γήπεδο ήταν ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ήταν ένα καλό παιχνίδι.Η ΑΕΚ προσπάθησε να το κερδίσει, έπαιξε με πάθος και έβγαλε 2-3 ευκαιρίες, αλλά με αυτό το γήπεδο ήταν δύσκολο να μπει γκολ. Ήταν ένα ματς κέντρου. Όποιος σκόραρε πρώτος θα το κέρδιζε. Στο τέλος δεν μπόρεσε κανείς να το καταφέρει».

Πιστεύεις ότι η Ένωση έχει "καθαρίσει" την παραμονή της;

«Από την αρχή της σεζόν ήμουν ξεκάθαρος για αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται να πέσει η ΑΕΚ!»

Δεν αγχώθηκες καθόλου ούτε όταν παρέμενε στις τελευταίες θέσεις και δεν μπορούσε να πάρει νίκη;

«Ούτε μία στιγμή! Δεν διανοήθηκα να το πιστέψω ότι η ΑΕΚ θα κινδυνεύσει να πέσει. Δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε το χωράει ο νους μου!»

Ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ είναι εφικτός;

«Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Η ΑΕΚ φέτος είναι μια καινούρια ομάδα, η οποία μάζευε εμπειρίες μέχρι να βρει τα πατήματά της. Πλέον τα παιδιά παίζουν πιο ελεύθερα. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Από εδώ και στο εξής τα πάντα μπορούν να προκύψουν».

Η ΑΕΚ παραμένει για 6ο ματς αήττητη. Εκτός από τα αποτελέσματα, έχει καταφέρει να μην έχει δεχτεί γκολ για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση. Που οφείλεται αυτό το γεγονός;

«Στο ομαδικό πνεύμα που υπάρχει. Για να βάλεις ένα γκολ, πρέπει να δουλέψει όλη ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει για να μη δεχτείς γκολ. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι παίκτες. Από τον επιθετικό μέχρι τον τερματοφύλακα».

Είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχει γίνει;

«Ευχαριστημένος δεν μπορεί να είμαι, γιατί εγώ όπως κάθε Ενωσίτης θέλω την ομάδα μου στις πρώτες θέσεις, να διεκδικεί το πρωτάθλημα και τίτλους. Εννοείται ότι για αυτό το πράγμα δεν μπορώ να κατηγορήσω τα παιδιά. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι μία τεράστια ευκαιρία για αυτούς τους νεαρούς παίκτες. Πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε».

Υπάρχει μια τάση στις τάξεις των οπαδών, να συγκρίνουν την ΑΕΚ κάθε χρόνο με την ομάδα που κέρδισε τα τελευταία πρωταθλήματα. Η ατάκα που χρησιμοποιούν για το εκάστοτε ρόστερ είναι «αυτοί οι παίκτες δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από τη Φιλαδέλεφεια». Εσύ ξεχωρίζεις κάποιον τον οποίο πιστεύεις θα μπορούσες να είχες συμπαίκτη;

«Μου αρέσουν αρκετά παιδιά. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία συγκρίσεων. Πιστεύω όμως ότι Φούντας και Κατίδης θα μπορούσαν να ήταν μέλη στη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 90' και να ήμασταν συμπαίκτες. Είναι παιδιά με ταλέντο. Χρειάζονται χρόνο και πολύ δουλειά για να το ξεδιπλώσουν βέβαια.... »

Συμφωνείς με αυτούς που λένε ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να την ψωνίζουν; Για παράδειγμα ο Κατίδης έχει ακούσει πολλά εξαιτίας της εξωτερικής του εικόνας.

«Δεν ξέρω γιατί αναφέρονται συνεχώς τέτοια πράγματα. Ίσως και εμείς ως μεγαλύτεροι να είμαστε περίεργοι. Όλοι έχουμε το κουμπί μας. Έτσι πρέπει να βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να προσεγγίσεις έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Εγώ δεν συμφωνώ με κανένα που τη λέει στα παιδιά! Να τα αφήσουμε ήσυχα και να τα προσέξουμε σαν τα μάτια μας!».

Ως μέλος της ΑΕΚ που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ποια θεωρείς ότι είναι τα όπλα που χρειάζεται η ομάδα για να επιστρέψει στην κορυφή;

«Δεν ξέρω από που να αρχίσουμε. Αυτή η συζήτηση θα χρειαστεί μέρες. Το γηπεδικό είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Χωρίς το γήπεδο δεν μπας πουθενά. Μετά είναι και το διοικητικό. Αυτή την στιγμή όμως δεν είναι άμεσο ζητούμενο να επιστρέψει η ΑΕΚ στα πρωταθλήματα. Πρώτα πρέπει να αποκαταστήσει την υγεία της...»

Σε δύο αγωνιστικές έρχεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πως το βλέπεις το ματς έχοντας στο μυαλό σου την εικόνα που δείχνουν οι δύο ομάδες στο β' γύρο.

«Η ΑΕΚ όλα τα παιχνίδια μπορεί να τα κερδίσει πλέον. Πριν τα Χριστούγεννα ήταν θέμα ψυχολογικό που δεν μπορούσε να πάρει νίκη. Τώρα όμως κάνει πορεία πρωταθλητισμού . Και όπως δείχνουν, όχι μόνο τα αποτελέσματα αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού, δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' την Ένωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα