Αστρική Γαλλία…

00:00 21/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-5ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ: 2-5
Γήπεδο: Arena Fonte Nova

Κανένα έλεος δεν έδειξαν οι Γάλλοι κόντρα στους Ελβετούς, καθώς τους διέλυσαν με 5-2 κι ενώ είχαν δοκάρι, χαμένο πέναλτι και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση η Γαλλία...

Με Χ ή και ήττα του Εκουαδόρ στο επόμενο ματς περνά η Γαλλία. Πολλές ελπίδες ακόμη για την Ελβετία.

Στο 6ο μόλις λεπτό ο Μπενζεμά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ με φάλτσο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 16' και στο 17' οι Γάλλοι καθάρισαν το ματς με 2 γκολ. Αρχικά στο 16ο λεπτό, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Μπενάλιο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Ελβετίας και στη συνέχεια, μετά από τη σέντρα, οι Ελβετοί έκαναν λάθος, η μπάλα βγήκε μπροστά και ο Μπενζεμά άνοιξε αριστερά στον Ματουϊντί, που με σουτ στην κλειστή γωνία του Μπενάλιο έκανε το 2-0. Στο 25ο λεπτό ο Μπενζεμά έκανε την κούρσα από το κέντρο και το σουτ, αλλά αυτή τη φορά ο Μπενάλιο αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε, ενώ στο 29' το όμορφο γυριστό του Ζιρού πέρασε λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ελβετία άγγιξε το γκολ. Ο Μεχμέντι έκανε το σουτ, με τον Γιορίς να απομακρύνει και στη συνέχεια ο Σακιρί έκανε νέο σουτ με τον κίπερ των Γάλλων να διώχνει πάλι με τα ακροδάχτυλα. Η Γαλλία είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 στο 31', καθώς ο Μπενζεμά κέρδισε χαζό πέναλτι από τον Τζουρού, ωστόσο, ο Μπενάλιο απέκρουσε την εκτέλεση του Μπενζεμά και στην επαναφορά ο Καμπάιγ προ κενής εστίας έκανε το πλασέ και σημάδεψε το δοκάρι της Ελβετίας. Παρόλα αυτά, οι «τρικολόρ» ήταν καταιγιστικοί» και στο 40' έφτασαν στο 3-0. Μετά από κόρνερ των Ελβετών, ο Ζιρού έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στην περιοχή και ο Βαλμπουενά με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0. Στο 42ο λεπτό ο Βαλμπουενά έκανε τρομερό σουτ με το εξωτερικό, αλλά ο Μπενάλιο έπεσε κι έδιωξε.

Στο 55' το σουτ του Ζιρού πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 57ο λεπτό ο Ντζεμαϊλί έκανε πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο για λίγο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι Γάλλοι έκρυψαν την μπάλα, ο Μπενζεμά έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 65' ο Λιχτστάινερ έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Μεχμεντί, που κλεισμένος από τον Γιορίς πλάσαρε άουτ. Και στο 67ο λεπτό οι Γάλλοι έκαναν καρέ των γκολ. Ο Πογκμπά έβγαλε πανέμορφη κάθετη μπαλιά για την Μπενζεμά, που έφυγε στην πλάτη της Ελβετικής άμυνας και με όμορφο σουτ έκανε το 4-0. Οι «τρικολόρ» δεν πάτησαν φρένο και στο 73ο λεπτό ο Μπενζεμά άνοιξε δεξιά στον Σισοκό που με όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 5-0 κι ενώ στο 71' είχε χάσει ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Εβρά. Στο 76ο λεπτό ο Μπενάλιο πραγματοποίησε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τρεις τεράστιες επεμβάσεις σε σουτ των Βαλμπουενά, Εβρά και Μπενζεμά, ενώ στο 81' η Ελβετία μείωσε με το συρτό φάουλ του Ντζεμαϊλί που πέρασε μέσα από το τείχος και μπέρδεψε τον Γιορίς. Στο 86' ο Γιορίς είπε όχι σε όμορφο σουτ του Σακιρί, ενώ στο 87' ο Ινλέρ έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Τζάκα, που με όμορφο πλασέ έκανε το 5-2. Στο τέλος ο Μπενζεμά πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, αλλά ο ρέφερι είχε σφυρίξει δευτρόλεπτα πριν και το ακύρωσε.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν (9' Σεντέρος), Ντζουρού, Ροντρίγκες, Ινλέρ, Τζάκα, Μπεχράμι (46' Ντζεμαϊλί), Μεχμεντί, Σακιρί, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς).

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Σακό (66' Κοσιελνί), Καμπάιγ, Βαλμπουενά (82' Γκρισμάν), Ματουϊντί, Σισοκό, Μπενζεμά, Ζιρού (62' Πογκμπά).

Keywords
Τυχαία Θέματα