Άσαντ: Θα ζήσω ή θα πεθάνω στη Συρία

21:12 8/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσει τον δρόμο της εξορίας από τη χώρα του και είναι αποφασισμένος να «ζήσει και να πεθάνει στη Συρία». Μάλιστα προειδοποίησε πως ενδεχόμενη Δυτική εισβολή για την ανατροπή του καθεστώτος του θα μπορούσε να προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη Μέση Ανατολή και ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν είμαι μία μαριονέτα, δεν δημιουργήθηκα από τη Δύση για να [καταφύγω] στη Δύση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άσαντ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε

στο σταθμό Russia Today. «Είμαι Σύρος, δημιουργήθηκα στη Συρία, πρέπει να ζήσω στη Συρία και να πεθάνω στη Συρία».

Συνεχίζοντας, ο Άσαντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο παγκοσμιοποίησης της κρίσης που ελλοχεύει σε περίπτωση που η Δύση αποφασίσει να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις αμφιβολίες του για τη βούληση της Δύσης να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα.

«Πιστεύω πως το κόστος της εισβολής, εάν συμβεί, θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που ολάκερος ο κόσμος μπορεί να σηκώνει , θα έχει συνέπειες ντόμινο που θα επηρεάσουν τον κόσμο από τον Ατλαντικό [Ωκεανό] ως τον Ειρηνικό», σχολίασε ο κ. Άσαντ.

«Δεν νομίζω πως η Δύση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά εάν το κάνουν, κανένας δεν μπορεί να πει τι επακολουθεί».

Η συνέντευξη, που αναμένεται να προβληθεί την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, δεν αποσαφηνίζει πότε δόθηκε η συνέντευξη του Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα