Άσαντ: Οι ξένοι φταίνε

17:07 3/6/2012 - Πηγή: AEK365

Για πρώτη φορά μετά τη σφαγή στη Χούλα μίλησε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Άσαντ είπε ότι η χώρα του αντιμετωπίσει την πιο σοβαρή κρίση της από το τέλος της αποικιοκρατίας και μίλησε για «ξένη ανάμειξη» που δημιουργεί διχασμούς στη χώρα.

Η Συρία αντιμετωπίζει «έναν πραγματικό πόλεμο, δεν αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε ένα σχέδιο διχόνοιας και καταστροφής του έθνους» τόνισε στην ομιλία του ενώπιον του Κοινοβουλίου, η οποία αναμεταδόθηκε από τη συριακή τηλεόραση.

«Αντιμετωπίζουμε έναν

πραγματικό πόλεμο από το εξωτερικό και οι τρόποι αντιμετώπισής του είναι διαφορετικοί» πρόσθεσε.

Κατηγόρησε «τρομοκράτες», που όπως είπε υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις, για την υπόθαλψη της διχόνοιας και τη δημιουργία «ενός κλίματος διαφωνίας».

«Η μάχη μάς επιβλήθηκε και η αιματοχυσία που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμά της» δήλωσε ο Αλ Άσαντ.

«Πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία για να θεραπευθεί η χώρα» πρόσθεσε. «Δεν θα είμαστε επιεικείς. Θα συγχωρήσουμε μόνο όσους αποκηρύξουν την τρομοκρατία» είπε, αψηφώντας και πάλι τις φωνές της διεθνούς κοινότητας που ζητούν να μπει τέλος στη βία.

Ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε «τέρατα» τους υπεύθυνους της σφαγής στη Χούλα, στις 25 Μαΐου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 108 άνθρωποι.

«Αυτό που συνέβη στη Χούλα και σε άλλες περιοχές της Συρίας είναι άγριες σφαγές που ακόμα και τέρατα δεν θα μπορούσαν να διαπράξουν» υποστήριξε ο Άσαντ.

Οι δυνάμεις της εξέγερσης και το καθεστώς αλληλοκατηγορούνται για τη σφαγή στη Χούλα, ενώ ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι «σοβαρές υποψίες» στρέφονται στις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς.

«Μετά τη σφαγή στη Χούλα κατηγόρησαν το στρατό, αλλά στη συνέχεια κατηγόρησαν τις πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς. Οι εγκληματίες σχεδιάζουν και άλλα εγκλήματα» τόνισε ο Άσαντ.

Ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να έχει διάλογο με μέλη της εξόριστης αντιπολίτευσης.

«Οι πόρτες είναι ανοιχτές και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε διάλογο, αλλά όχι με αυτούς που συνδέονται με ξένες δυνάμεις. Ένα μέρος της αντιπολίτευσης περιμένει ακόμα σήματα από το εξωτερικό» υποστήριξε.

«Ο πολιτικός διάλογος συνεχίζεται, το ίδιο και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε.

Κατά την άφιξή του στο Κοινοβούλιο ο Άσαντ χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για την πρώτη αυτή συνεδρίαση του σώματος από τις εκλογές της 7ης Μαΐου. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των «μαρτύρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα