Άρθρο-ύμνος στον Μανόλο Χιμένεθ! (VIDEO)

16:43 15/5/2012 - Πηγή: AEK365

Δύο ημέρες μετά τη νίκη επί της Χετάφε που «σφράγισε» την παραμονή της Σαραγόσα στην Λα Λίγκα και οι Ισπανοί συνεχίζουν να υποκλίνονται στο απίστευτο επίτευγμα του Μανόλο Χιμένεθ: Να σώσει δηλαδή μια ομάδα που όλοι την είχαν ξεγραμμένη. Αυτή την φορά η «AS» στα πρώτα θέματα της έχει αφιερώσει ένα άρθρο ωδή για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ.... Αφού λοιπόν τον χαρακτηρίζει αρχιτέκτονα της πιο μεγάλης ανατροπής (όσον αφορά την παραμονή) που έχει σημειώσει ομάδα στην Λα Λιγκα, προσθέτει

πως καμία ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπόρεσε να σωθεί και ενώ βρισκόταν στο -12 απο τις θέσεις της παραμονής. Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ, συγκεντρώνοντας σε έναν τρελό δεύτερο γύρο 31 πόντους και κάνοντας με την μικρομεσαία Σαραγόσα πορεία πρωταθλητισμού!

Αρχικά το δημοσίευμα κάνει μια αποκάλυψη και αναφέρει πως... «Ο Χιμένεθ θα καθίσει σήμερα να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο της Σαραγόσα την παραμονή του στον σύλλογο και τη νέα χρονιά. Αυτό θα γίνει με κάποιους όρους απο τον προπονητή, αφού έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει ο πρόεδρος να μην παρεμβαίνει στο έργο του!

Αυτή η στάση του Μανόλο Χιμένεθ είναι ξεκάθαρη και φυσικά μπορεί να το κάνει απο την στιγμή που εκείνος είναι ο αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης ανατροπής που έχει σημειωθεί στην ιστορία του πρωταθλήματος: κανείς και ποτέ δεν έχει καταφέρει να σώσει ομάδα και ενώ βρίσκεται 12 πόντους πίσω απο τις θέσεις της παραμονής.

Ο Χιμένεθ έφτασε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δούλεψε με την ομάδα αρκετά αλλά ήρθαν και τα άσχημα αποτελέσματα πριν την λύτρωση της παραμονής! Μετά την πανωλεθρία απο την Μάλαγα (ήττα με 5-1) ο Χιμένεθ είχε δηλώσει πως «ντρέπομαι». Τότε κανένας δεν πίστευε πως η Σαραγόσα θα έμενε στην κατηγορία, εκτός ίσως απο τον Ισπανό προπονητή...».

Η συνέχεια είναι λίγο, πολύ γνωστή. Η Σαραγόσα με «τρελές» νίκες, έκανε το θαύμα της, έκανε σπουδαίο δεύτερο γύρο με τον Χιμένεθ και μπόρεσε τελικά να πετύχει το ακατόρθωτο και να μείνει στην Λα Λίγκα. Άπαντες στον σύλλογο το γιόρτασαν με την ψυχή τους στην πόλη της Αραγονίας, πανηγυρίζοντας σαν μικρά παιδιά την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Κάπου εκεί και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έριξε τον δικό του... χορό, για να γιορτάσει με την ψυχή του το θαύμα του!

Keywords
Τυχαία Θέματα