Άρση του απορρήτου της εξομολόγησης για τους παιδεραστές

21:28 14/11/2012 - Πηγή: AEK365

Οι αυστραλιανές αρχές σκέφτονται να κάνουν άρση του απορρήτου της εξομολόγησης όταν ο εξομολογούμενος αποκαλύπτει ότι έχει κακοποιήσει σεξουαλικά ανηλίκους.

Η γενική εισαγγελέας της Αυστραλίας Νίκολα Ρόξον, αρμόδια για τη διενέργεια πανεθνικής έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο κλήρος και δημόσιοι αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, δήλωσε ότι το εκκλησιαστικό δίκαιο δεν θα υπερισχύει του κοινού δικαίου.

Οι αυστραλιανοί νόμοι απαιτούν οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα να αναφέρουν στην αστυνομία τυχόν υποψίες τους για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Αντίθετα, ο αρχηγός της αυστραλιανής Καθολικής Εκκλησίας, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, δήλωσε ότι το απόρρητο της εξομολόγησης είναι «απαραβίαστο».

Ορισμένοι πολιτικοί, οι οποίοι είναι Καθολικοί, διαχώρισαν τη θέση τους από τον Πελ,αρχιεπίσκοπο του Σίδνεϊ, τονίζοντας ότι οι ιερείς πρέπει να αναφέρουν στην αστυνομία τυχόν πληροφορίες για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο έφθασαν σ΄αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα