Άρση ασυλίας του Μπαρμπαρούση

11:48 18/10/2012 - Πηγή: AEK365

Με 218 ψήφους υπέρ, τρεις κατά, ένα λευκό κι ένα «παρών» η Βουλή αποφάσισε χθες την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος διώκεται για τις επιθέσεις κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.
Επίσης η βουλή τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Χρήστου Κέλλα (ΝΔ) και Γεωργίου

Λαμπρούλη (ΚΚΕ), με 171 ψήφους υπέρ, 46 κατά, δύο «παρών» και ένα λευκό, κρίνοντας ότι οι υποθέσεις τους δεν αφορούσαν την πολιτική ή την κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα, ενώ απέρριψε σχετικό αίτημα για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, με 196 ψήφους κατά, 23 υπέρ, και ένα λευκό.
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι ο ίδιος ο Κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας "καθώς πάγια πολιτική θέση του κόμματος είναι η κατάργηση των προνομίων των βουλευτών όπως η ασυλία". Παράλληλα στέκεται στο ότι το αίτημα "έφτασε στη βουλή σε χρόνο ρεκόρ, την ίδια ώρα που άπειρα ανάλογα αιτήματα έχουν πιάσει αράχνες σε διάφορα γραφεία εισαγγελέων", στο ότι δεν αίρεται η ασυλία του Λ. Γρηγοράκου και ότι την ερχόμενη εβδομάδα φτάνουν στη Βουλή τα αιτήματα για άρση ασυλίας άλλων τριών βουλευτών του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα