Αρχείο για τους νεοναζί της Γερμανίας

18:35 18/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία η αποκάλυψη δικτύου νεοναζί που δρούσε επί χρόνια και ευθύνεται για σειρά δολοφονιών μεταναστών. Για το λόγο αυτό ανώτεροι αξιωματούχοι και υπουργοί γερμανικών κρατιδίων συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Βερολίνο αναζητώντας πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να περιοριστεί η δράση των νεοναζί, περιλαμβανομένων τροποποιήσεων του νομικού πλαισίου και της δημιουργίας

ενός «εθνικού αρχείου» για περίπου 10.000 ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν, εν τω μεταξύ, ότι βρέθηκε ένας νέος «κατάλογος μίσους» στο σπίτι που χρησιμοποιούσαν τρία μέλη της οργάνωσης που κατηγορούνται για δέκα φόνους κατά συρροή.

Το ψηφιακό αρχείο, που εκτιμάται ότι βρέθηκε σε μια φορητή μνήμη υπολογιστή, καταγράφει 10.000 δυνητικούς στόχους -πολιτικούς, εκκλησίες και οργανώσεις που αντιτίθενται στους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς.

Δύο από τα τρία μέλη της ομάδας των νεοναζί έχασαν τη ζωή τους, κατά τα φαινόμενα αυτοκτονώντας, την 4η Νοεμβρίου. Το τρίτο μέλος της, η Μπεάτε Τσεπ, παραδόθηκε. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι είπαν ότι ένας παρόμοιος κατάλογος 88 σημείων με οργανώσεις και πολιτικούς βρέθηκε στο σπίτι όπου κατοικούσε η ομάδα στο Τσβίκαου.

Οι αξιωματούχοι στη συνάντησή τους πρότειναν να προωθηθούν τροποποιήσεις στο νόμο για να αποφεύγονται τα «σφάλματα» που επέτρεψαν στη συμμορία των νεοναζί να διαφεύγουν και να παραμένουν κρυμμένοι για 13 χρόνια.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ πρότεινε αυτή την εβδομάδα την δημιουργία του «εθνικού αρχείου» για τους νεοναζί, που θα είναι παρόμοιο με ένα ήδη υφιστάμενο αρχείο για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, προκειμένου οι κρατικές υπηρεσίες να μπορούν να ελέγχουν ευκολότερα το ποιοι είναι, πού βρίσκονται και ποια δράση έχουν οι ακροδεξιοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα