Αποζημίωση 200.000 δολ. από τη Google σε πολίτη

22:29 13/11/2012 - Πηγή: AEK365

Το ποσό των 200.000 δολαρίων θα αναγκαστεί να πληρώσει η Google σε έναν άντρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι η εταιρεία δημοσίευε στη μηχανή αναζήτησης τη φωτογραφία του χωρίς την άδεια του δίπλα σε φωτογραφίες ατόμων του υποκόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Milorad Trkulja, είχε αρχικά απευθυνθεί στην ίδια την Google ζητώντας της να αποσύρει τη φωτογραφία του, όμως αυτή τον

αγνόησε. Έτσι, ο άντρας κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή στη Google να αποσύρει τη φωτογραφία και να αποζημιώσει με 200.000 δολάρια τον ενάγοντα.

Η δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας άρχισε όταν ο Trkulza δέχθηκε πυροβολισμούς στην πλάτη από κάποιον άγνωστο το 2004. Στη συνέχεια όταν κάποιος ζητούσε από τη Google πληροφορίες για τον Trkukza ή απλώς έγραφε το όνομά του, η φωτογραφία έβγαινε στην οθόνη φιγουράροντας δίπλα στη φωτογραφία του γνωστού από τη δράση του στον υπόκοσμο και τη καταδίκη του σε πολλά χρόνια φυλακή, Toni Mokbel.

Η ίδια σελίδα των πληροφοριών ήταν συνδεδεμένη και με κάποια άλλη ιστοσελίδα που έδινε πληροφορίες για τον υπόκοσμο της Μελβούρνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα