Αποσύρεται η θρυλική Μπάρμπαρα Γουόλτερς

16:55 13/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η βετεράνος της δημοσιογραφίας Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η οποία το 1976 έγινε η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια βραδινού δελτίου ειδήσεων στις ΗΠΑ, πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα τη απόσυρσή της από τα τηλεοπτικά πλατό μέσα από το καθημερινό της τοκ-σόου, «The View», όπως ανακοίνωσε το δίκτυο ABC.

Η 83χρονη πλέον Ουόλτερς, πρωτοπόρος δημοσιογράφος, που είχε συλλάβει το 1997 την ιδέα της εκπομπής της, μια ανοιχτή γυναικεία συζήτηση, θα συνταξιοδοτηθεί μέσα το προσεχές καλοκαίρι.

«Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να παρουσιάζει και να κάνει ρεπορτάζ για την εκπομπή 'The View' του ABC και να εμφανίζεται σε ειδικά προγράμματα» ανέφερε μπλογκ, προσθέτοντας ότι η Ουόλτερς θα παραμείνει εκτελεστική παραγωγός της εκπομπής.

Το 2010, η Ουόλτερς υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Τον Ιανουάριο, λιποθύμησε, χτύπησε το κεφάλι της, υπέστη διάσειση και στη συνέχεια διαγνώστηκε με ανεμοβλογιά, γεγονός που την κράτησε μακριά από την δουλειά για τουλάχιστον ένα μήνα.

Είναι περισσότερο γνωστή για ορισμένες από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις στην αμερικανική τηλεόραση, με πολιτικούς όπως ο Φιντέλ Κάστρο, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Σαντάμ Χουσεΐν και όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Η Ουόλτερς ξεκίνησε την τηλεοπτική δημοσιογραφία το 1961 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Today» του NBC, μία εκπομπή της οποίας στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα-συμπαρουσιάστρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα