Απολογείται την Παρασκευή ο Τομπούλογλου

12:18 26/12/2013 - Πηγή: AEK365

Την Παρασκευή απολογείται για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας, για τα οποία διώκεται σε κακουργηματικό βαθμό, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου "Αγλαΐα Κυριακού" και παλαιότερα πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Τομπούλογλου.
Ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη, μαζί με συνεργό του, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας ότι του ζήτησε 25.000 ευρώ για να μην

κηρύξει έκπτωτη της επιχείρησή του από το πρόγραμμα "Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή", συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.
Ο διάλογος του πρώην προέδρου του νοσοκομείου με τον εκπρόσωπο του επιχειρηματία έχει καταγραφεί, και ο ίδιος ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων "αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα;" και "τόσα λεφτά κυκλοφορούν, για μας δεν έχει;".
Ωστόσο, ο Χάρης Τομπούλογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή του την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υπερασπίστηκε την αθωότητά του, κάνοντας λόγο για "σκευωρία" σε βάρος του. "Πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί", δήλωσε, και εξήγησε: "Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη".

Keywords
Τυχαία Θέματα