Αποκλείστηκε ο Δουβαλίδης

12:05 11/8/2013 - Πηγή: AEK365

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του 14ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα.

Στην γρηγορότερη σειρά των προκριματικών των 110 μ. εμπ. πήρε μέρος ο Κώστας Δουβαλίδης γεγονός που όπως αποδείχθηκε δεν του βγήκε σε καλό. Ο αθλητής μας, ο οποίος φέτος έκανε πολύ καλές κούρσες τερμάτισε πέμπτος με 13.55 (-0,6) κι έτσι έμεινε εκτός συνέχειας καθώς κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο. Ο Δουβαλιδης, ο οποίος ταξίδεψε με προσδοκίες στην Μόσχα, είχε στην ίδια σειρά τον κορυφαίο φέτος

αθλητή του κόσμου Ντέιβιντ Ολιβερ, ο οποίος τερμάτισε σε 13.05, τον Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης Σεργκεί Σουνμπένκοφ, που ήταν δεύτερος με 13.16, ενώ ακολούθησαν οι Ρίλει (13.27) και Νογκά (13.44). Ο Δουβαλίδης κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο.
Η 16άδα του ημιτελικού έκλεισε στα 13.51, επίδοση που ήταν στις δυνατότητες του Δουβαλίδη, που φέτος διένυσε την απόσταση σε 13.34. Η κακή εκκίνηση και η κοιλιά που έκανε στη διάρκεια της κούρσας, στοίχισαν στον αθλητή του Μπάμπη Σδρόλα ένα καλό αποτέλεσμα. Η επίδοση του Ολιβερ είναι η ταχύτερη που έχει σημειωθεί σε προκριματικό και ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής παραμένει μια από τις ισχυρότερες ελληνικές παρουσίες και θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει εμφανίσεις που του αναλογούν.


Χαλαρή κούρσα έκανε ο ολυμπιονίκης Αρις Μέριτ, ο οποίος ήταν νικητής στη σειρά του με 13.32, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και του επίσης Αμερικανού παγκόσμιου πρωταθλητή Τζέισον Ρίτσαρντσον. Οι ΗΠΑ μετέχουν στο αγώνισμα με τέσσερις αθλητές. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Γάλλος Πασκά Λαγκάρτ που τερμάτισε σε 13.63.

Keywords
Τυχαία Θέματα