Αποφασίζουν για την goal-line technology

12:42 5/7/2012 - Πηγή: AEK365

Το περασμένο Μάρτιο το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει επί της αρχής για την χρήση της τεχνολογίας γραμμής (goal-line technology) ωστόσο η οριστική απόφαση θα παρθεί σήμερα μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις δοκιμές που έχουν γίνει.
Δυο εταιρείες έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν τα συστήματα τους. Το ένα είναι το hawk-eye που έχει σχεδιαστεί από Βρετανούς και βασίζεται στη χρήση καμερών και το άλλο είναι το GoalRef, το οποίο στηρίζεται σε μαγνητικά πεδία και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Δανίας και της Γερμανίας.
Έτσι λοιπόν τα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιαστούν

στο σημερινό Δ.Σ. του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου στην Ζυρίχη και υπενθυμίζεται πως για να επιτραπεί η χρήση της goal-line technology θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ έξι από τα οκτώ μέλη του συμβουλίου. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τέσσερα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και έναν εκπρόσωπο από της Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βορείου Ιρλανδίας.
Η χρήση της goal-line technology θα επιτρέπει τον έλεγχο για το αν πέρασε ή όχι η μπάλα την γραμμή του τέρματος. Θετικός με την είσοδο της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο είναι ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ ενώ την αντίθεση του έχει εκφράσει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Keywords
Τυχαία Θέματα