Αποφασίζεται σήμερα η αποφυλάκιση ή μη του Κ. Σακκά

14:07 9/7/2013 - Πηγή: AEK365

Σήμερα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με το αίτημα για αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, ο οποίος διανύει την 36η ημέρα απεργίας πείνας και η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Κ.Σακκάς βρίσκεται στην 36η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, χωρίς να έχει δικαστεί -κρατείται ήδη για 31 μήνες, τη στιγμή που ο νόμος ορίζει ότι χωρίς δίκη

ένας κατηγορούμενος μπορεί να κρατηθεί έως 18 μήνες. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 ακόμα μήνες!

Ο Κ.Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Λόγω της απεργίας πείνας, η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Έχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.

Κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιείται από χθες στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιήθηκε χθες και στο ΚΕΠ Βέροιας.

Εν τω μεταξύ, κύμα μηνυμάτων αλληλεγγύης πλημμύρισε χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτωντας τα hashtags #free_sakkas, #KostasSakkas, #SakkasIsDying στην κορυφή των ελληνικών trends. Μεγάλη μερίδα των μηνυμάτων γράφονται πλέον σε ξένες γλώσσες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και εκτός Ελλαδας.

Ανησυχία για την συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Κώστα Σακκά εξέφρασε η Διεθνής Αμνηστία

Σημειώνεται ότι χθες οι Γιατροί του Κόσμου ανέλαβαν πρωτοβουλία να επισκεφθούν τον απεργό πείνας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται, ωστόσο ο αξιωματικός υπηρεσίας της φρουράς που έχει αναλάβει τη φύλαξη του κρατούμενου, απαγόρευσε τη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα