Απόδραση με Φαν Πέρσι

23:56 8/12/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 1-2
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Και από το πουθενά η Γιουνάιτεντ έπιασε τριάδα... Μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα, η Γιουνάιτεντ βρήκε τα πατήματα της, έκανε πέντε σερί νίκες και βρέθηκε στην 3η θέση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν και από την έδρα της Σαουθάμπτον, κερδίζοντας με 2-1, με τον φαν Πέρσι να σκοράρει και τα δύο γκολ.

Χωρίς την σπουδαία φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» στον αγωνιστικό

χώρο. Η Γιουνάιτεντ πάντως κατάφερε να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ. Στο 12ο λεπτό της συνάντησης, ο Φόντε προσπάθησε εντελώς απρόσεκτα να γυρίσει τη μπάλα στο τέρμα, με τον Φαν Πέρσι να μην λέει όχι στο... δώρο του Πορτογάλου στόπερ και νικώντας τον Φόρτσερ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, η ατυχία χτύπησε ξανά τους φιλοξενούμενους. Ο Σμόλινγκ δεν μπορούσε να συνεχίσει και την θέση του στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Έβανς, στην επανεμφάνισή του μετά τις 21/9.

Και ενώ οι περισσότεροι περίμεναν μετά το γκολ η Γιουνάιτεντ να ελέγχει το ματς, μόνο αυτό δεν έκανε! Μετά την αποχώρηση του Σμόλινγκ η εικόνα της ομάδας του Φαν Χάαλ ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα οι «Άγιοι» να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάσουν στην ισοφάριση στο 31'. Ο Πελέ με αριστερό σουτ από κοντά ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα. Οκτώ λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», βλέποντας τίποτα να μην πηγαίνει καλά, προχώρησε και σε δεύτερη αλλαγή (τακτικής αυτήν τη φορά), με τον Ερέρα να αντικαθιστά τον ΜακΝέιρ, που δεν πάταγε καθόλου καλά στο γήπεδο.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τη Σαουθάμπτον να μοιάζει πιο απειλητική και να φτάνει κοντά στην ανατροπή στο 52'. Ο Ντε Χέα όμως είπε «όχι» στην κεφαλιά του Λονγκ, διατηρώντας το 1-1. Το 3-5-2 της Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε να λειτουργεί καλά και επτά λεπτά αργότερα ο Πελέ είχε ακόμα μία καλή στιγμή για λογαριασμό της ομάδας του Κούμαν.

Και ενώ οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα! Στο 71ο λεπτό ο Ρούνεϊ εκτέλεσε ένα φάουλ, με την μπάλα να φτάνει στον Φαν Πέρσι και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε δύο τόσο τα τέρματα της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του στο παιχνίδι! Στα τελευταία λεπτά η Σαουθάμπτον προσπάθησε να επαναφέρει την ισορροπία στον αγώνα, αλλά ο Ντε Χέα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα της Γιουνάιτεντ, που έφτασε στην 5η σερί νίκης της στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Γουανιάμα, Μανέ, Τάντιτς (70' Χέσκεθ), Λονγκ (79' Μαγιούκα), Πελέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, ΜακΝέιρ (39' Ερέρα), Σμόλινγκ (18' Έβανς), Ρόχο, Βαλέντσια, Φελαϊνί, Κάρικ, Γιανγκ, Μάτα (88' Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι

Keywords
Τυχαία Θέματα