Απόδραση από την Κρήτη για Βέροια

23:34 1/9/2014 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ-ΒΕΡΟΙΑ: 0-1

Γήπεδο: Θ.Βαρδινογιάννης

Διαιτητής: Στυλιάρας

Σπουδαία νίκη μέσα στην Κρήτη πήρε η Βέροια, η οποία έφυγε «ατσαλάκωτη» από το «Γεντί Κουλέ», καθώς κράτησε το «μηδέν»

και με το γκολ (58') του Καλτσά έκανε το «2 στα 2», ύστερα και από τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ξάνθης.

Με αυτό το αποτέλεσμα η «βασίλισσα του Βορρά» είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας έξι πόντους, όπως και ο Ατρόμητος.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες (11' Λαμπρόπουλος-43' Καλτσάς), αλλά αυτή του Τζενάρο Γκατούζο εμφανίστηκε αγνώριστη, συγκριτικά με την παρουσία που είχε στην πρώτη αγωνιστική, όταν και νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό.

Ο ΟΦΗ είχε ελαφρώς την κατοχή της μπάλας με το μέρος του, όμως έκανε πολλά λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα στη Βέροια να φανεί πιο απειλητικοί. Η «βασίλισσα του Βορρά» απείλησε μόλις στο 5', όταν ο Λόρια μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Μπεν, ενώ οι Κρητικοί είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο 11'. Ο Λαμπρόπουλος πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεσα την απάντηση, καθώς δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Καλτσάς πίεσε τον Μεϊτέ, αυτός έκανε το λάθος, με τον Μπεν να παίρνει την μπάλα και να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Λόρια, όμως πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ένα σουτ του Αντελέγιε στην κίνηση στο 18' έφυγε πάνω από την εστία του Καντιμοίρη, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ διατηρούσε την κατοχή, αλλά έγιναν αρκετά λάθη, με την πίεση του αντιπάλου ψηλά να αναγκάζει τους παίκτες του Γκατούζο να βρίσκονται με βαθιές μπαλιές.

Στον αντίποδα, αυτοί του Γκρανέρο φάνηκαν πιο απειλητικοί, με τον Καλτσά να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Λόρια στο 22', καθώς το σουτ που έκανε ήταν κακό, και αυτό του Ντουμίτρου στο 30' να περνάει εκτός.

Την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση του φάουλ του Μιλιάζες δύο λεπτά νωρίτερα, ενώ στο 43' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τα δοκάρια. Ο Μπεν άφησε στον Καλτσά και αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Μεϊτέ και να σταματάει στο οριζόντιο του Λόρια.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μπεν να ζητάει πέναλτι στην εκπνοή, αλλά φάνηκε να μην τον ακουμπάει ο Αντελέγιε. Στο 37' το ίδιο έπραξε και ο Στάθης σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντουμίτρου, ωστόσο και δεν υπήρχε παράβαση και έκανε χέρι στο κοντρόλ του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θέλησαν να απειλήσουν τη Βέροια, όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τρόπο να το πράξουν και στο 58' άνοιξαν το σκορ.

Ο Μπεν έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντουμίτρου άφησε την μπάλα να περάσει και αυτή πήγε στον Καλτσά, που με κοντινό πλασέ νίκησε τον Λόρια για το 0-1. Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών, με τον Γκατούζο να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 και να κάνει αρκετές εσωτερικές αλλαγές.

Όμως, δεν του βγήκαν και η μοναδική φάση που απείλησε η ομάδα του ήταν στο 69', όταν ο Τζορτζ απέφυγε ωραία τον Καλί, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καντιμοίρη.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να διορθώσει τα... κακώς κείμενα, να μην μπορεί και τη Βέροια να παίρνει τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς και να πατάει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, όπου βρίσκεται ο Ατρόμητος!

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος (75' Μονιάκης), Περογαμβράκης.

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Μπράβο (72' Καταλα), Βεργώνης, Βάσκεζ, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν).

Keywords
Τυχαία Θέματα