Αποχώρηση για τους πρώτους 15.000 υπαλλήλους

09:57 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει ειδοποίηση να μην βρεθούν σήμερα στις υπηρεσίες τους καθώς ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του προγράμματος της πρόωρης αποχώρησης από τον Δημόσιο τομέα μέσω προσυνταξιοδοτικής κατάστασης. Σημειώνεται πως κάποιοι από αυτούς εντάχθηκαν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς υποχρεωτικά ενώ υπήρχαν και εκείνοι που αποχώρησαν οικειοθελώς.

Όσοι μπαίνουν από σήμερα σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα λαμβάνουν μέχρι το 2013 το 60% του μισθού τους ενώ από τους 15.000, οι 4.000 θα βγουν κανονικά στην σύνταξη έχοντας αποκτήσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Το προσυνταξιοδοτικό

καθεστώς αφορά τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται στην σύνταξη ενώ το πρόγραμμα εφεδρείας που θα ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου θα αφορά δημόσιους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Με αυτό το μέτρο, η Τρόικα ευελπιστεί οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων να φτάσουν ακόμα και τις 50.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα