Από τον Καραγκούνη, στον Ρίκκα και τον Αβραάμ

16:03 9/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν ο μεγάλος άτυχος της πρεμιέρας του Euro 2012. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση, απέναντι στην Πολωνία, τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

Η τελική διάγνωση των γιατρών προκαλεί σοκ: Ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και διάταση έξω πλάγιου συνδέσμου. Και η έκπληξη γίνεται μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι με αυτόν τον τραυματισμό, ο διεθνής αμυντικός κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι για περισσότερο από ένα τέταρτο!

Ο Παπαδόπουλος τραυματίστηκε σε μια φάση λίγο πριν συμπληρωθούν τα 20' της αναμέτρησης. Το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής έκανε νόημα προς τον πάγκο για αλλαγή, αμέσως μόλις έκανε τον πρώτο έλεγχο στο πόδι του παίκτη. Όμως, προς έκπληξη όλων, ο Αβραάμ μπήκε ξανά στο παιχνίδι και κατάφερε να παραμείνει σε αυτό μέχρι και το 36'! Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος δεν είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχουμε δει να ξεπερνά τους ...νόμους της ιατρικής. Υπάρχουν ακόμη δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή του Γιώργου Καραγκούνη και του -δικού μας- Αντώνη Ρίκκα, οι οποίοι επίσης είχαν συγκινήσει με την υπερπροσπάθειά τους.

Ο Καραγκούνης στο Καμπ Νου

Ήταν 9 Απριλίου του 2002. Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα έδειχναν ιδανικά. Το 1-0 του πρώτου ματς στη Λεωφόρο, «ενισχύθηκε» από το γρήγορο γκολ του Κωνσταντίνου με κεραυνό έξω από την περιοχή μόλις στο 8'. Ωστόσο, λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας, ο Καραγκούνης τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Το πάθος, η ένταση του αγώνα και η τεράστια πρόκριση που ήταν το μεγάλο διακύβευμα του έδωσαν τη δύναμη να βγάλει το ημίχρονο! Ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στην ανάπαυλα και είδε από τον πάγκο τον Παναθηναϊκό να χάνει τελικά το ματς και την πρόκριση με 3-1. Πιο ηχηρό χαστούκι για τον ίδιο ήταν η διάγνωση: Ρήξη χιαστών, η οποία τον κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα.

Η αυτοθυσία του Ρίκκα

Το... déjà vu έγινε περίπου έξι χρόνια αργότερα. Στις 2 Νοεμβρίου 2008. Η ΑΕΚ προερχόταν από διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, η πίεση που δεχόταν η ομάδα ήταν μεγάλη και η νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, μέσα στο ΟΑΚΑ, ήταν μονόδρομος. Το παιχνίδι κύλησε στο 0-0 μέχρι το ημίχρονο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αντώνης Ρίκκα μπήκε στο ματς στη θέση του Πελετιέρι, όμως όλα του πήγαν στραβά. Στο 76' τραυματίστηκε ενώ το σκορ ήταν στο 0-1 και η ΑΕΚ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές της. Βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει για 10 λεπτά(!), όμως τελικά... λύγισε. Η Ένωση, με 10 παίκτες, πήρε τη νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (90' Μαϊστόροβιτς, 93' Τζιμπούρ), όμως μετά το τέλος του αγώνα, την ίδια στιγμή που ο Ντέμης Νικολαΐδης ανακοίνωνε έξω από τα αποδυτήρια την οριστική αποχώρησή του από την προ

Keywords
Τυχαία Θέματα