Από το καναβάτσο στο βάθρο της ζωής...

19:10 17/10/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Ντέγουι Μποζέλα αναγκάστηκε να μείνει στη φυλακή για 26 χρόνια για έναν φόνο που δεν είχε διαπράξει.Τέσσερις φορές ο εισαγγελέας του είχε προτείνει να αποφυλακιστεί αρκεί αυτός να ομολογούσε τη δολοφονία της 92χρονης γυναίκας για την οποία κατηγορούταν. Αυτός προτίμησε να μείνει στη φυλακή μέχρι ο κόσμος να πειστεί ότι δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος. Η μόνη του παρηγοριά όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μεγάλη του αγάπη: το μποξ!

Τελικά, τώρα αποδείχθηκε ότι είναι αθώος και ο Μποζέλα αποφυλακίστηκε καταφέρνοντας να κάνει πραγματικότητα και το άλλο μεγάλο του όνειρο: να αγωνιστεί ως

επαγγελματίας μποξέρ.

Στα 52 του χρόνια, ο Μποζέλα αγωνίστηκε με έναν 30χρονο πυγμάχο, ύστερα από παρέμβαση του θρυλικού πυγμάχου Μπέρναντ Χόπκινς, ενώ είχε τις ευχές και του Μπαράκ Ομπάμα: «Άκουσα την ιστορία σου και θέλω να σου ευχηθώ καλή τύχη στον πρώτο σου αγώνα», ανέφερε ο πρόεδρος της Αμερικής.

Ο Μποζέλα είχε απο μικρός μια δύσκολη ζωή. Στα 9 του είδε τον μεθυσμένο πατέρα του να ξυλοκοπά μέχρι θανάτου την έγκυο μητέρα του και αργότερα ένα από τα αδέρφια του μαχαιρώθηκε, ενώ ένας άλλος πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Ο ίδιος είχε ξεκινήσει κάποια μικροεγκλήματα, αλλά προσπαθούσε να ξεφύγει βρίσκοντας καταφύγιο στο γυμναστήριο του Φλόιντ Πάτερσον. Όμως στα 18 του συνελήφθη για την άγρια δολοφονία μιας 92χρονης παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υποστήριζε ότι βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο δολοφονίας. Όμως, δυο κακοποιοί είπαν ότι αυτός είχε σκοτώσει την 92χρονη παίρνοντας οι ίδιοι ως αντάλλαγμα την ελευθερία τους. Ο Μποζέλα καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλακή και οδηγήθηκε στις φυλακές Sing Sing Correctional Facility.

Ο Μποζέλα κάθε εβδομάδα έστελνε γράμμα στις αρχές ζητώντας να εξετάσουν ξανά την υπόθεσή του. Όμως δεν έπαιρνε ποτέ απάντηση. Τελικα, πέντε χρόνια μετά ο εισαγγελέας τον κάλεσε και του είπε ότι αν παραδεχθεί το έγκλημά του θα τον άφηναν ελεύθερο.

«Θα πεθάνω πριν σας πω ότι το έκανα. Δεν θα με κάνετε να παραδεχθώ κάτι που δεν έκανα. Δεν είμαι δολοφόνος», ήταν η απάντηση του Μποζέλα.

Η αστυνομία ως τότε είχε καταστρέψει κάθε έγγραφο που αφορούσε την υπόθεση και μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του. Ο Μποζέλα επέστρεψε στο κελί του και έβρισκε κάθε μέρα διέξοδο τα επόμενα 19 χρόνια στο μποξ και στη μελέτη του για να πάρει το πτυχίο του. Μάλιστα ερωτεύτηκε μια γυναίκα που επισκεπτόταν έναν άλλο κρατούμενο την οποία και τελικά παντρεύτηκε!

«Κάθε μέρα έπρεπε να αναρωτιέμαι πώς θα επιβιώσω σε αυτό τον εφιάλτη. Σε ένα μέρος που το μίσος και ο θυμός είναι στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε στο ESPN ο Μποζέλα.

Τελικά, η δικηγορική εταιρεία που τον ανέλαβε κατάφερε να βρει τον επιθεωρητή που είχε ερευνήσει το φόνο, ο οποίος κατείχε το μοναδικό έγγραφο της υπόθεσης. Όπως αποδείχθηκε οι μάρτυρες είχαν πει ψέματα και ότι ένας άλλος ύποπτος είχε ομολογήσει, κάτι που κρατήθηκε κρυφό! Τελικά, ύστερα από 26 χρόνια, το

Keywords
Τυχαία Θέματα