Από Ελληνικό... Φιλαδέλφεια

09:11 18/5/2013 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Με τη διαμόρφωση που θέλει ο Μελισσανίδης να πάρει το γήπεδο του Ελληνικού, ασχολείται κυρίως η εφημερίδα σήμερα: "Περισσότερες από μία φορά το τελευταίο δεκαήμερο στο Ελληνικό ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δίνει ο ίδιος επί τόπου τις κατευθύνσεις για το πώς θέλει να διαμορφωθεί, για να μπορεί να φιλοξενεί 22.000 ΑΕΚτζήδες για μία διετία. Δρομολογούνται ήδη οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, που αφορούν στις επιπρόσθετες εξέδρες κι όλα τα συμπληρωματικά έργα που είναι απαραίτητα. Σε ένα μήνα το πολύ θα έχει

αρχίσει να αλλάζει μορφή το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ, μέχρι την κατασκευή του νέου της Ναού". Από εκεί και πέρα, αφού η ΩΡΑ γράφει πως στην ΑΕΚ θέλουν πίσω τον Γεωργέα, παράλληλα σημειώνει τη μεγάλη δίψα του Μελισσανίδη να δει την Ένωση πρωταθλήτρια το 2016.

SPORTDAY

Με τον Ταξιάρχη Φούντα, αλλά και το θέμα του γηπέδου ασχολείται η εφημερίδα. Για τον νεαρό μεσοεπιθετικό τονίζει πως ασκείται πρέσινγκ τόσο από την ΑΕΚ προς τον ίδιο, όσο και από τη Βέρντερ, αλλά και άλλες ομάδες του εξωτερικού. Σχετικά με το γήπεδο η SPORTDAY τονίζει: "Τη βεβαιότητα πως τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα αρχίσουν μέσα στο 2013 εκφράζει η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο «τίγρης» έχει πάρει πολύ ζεστά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνία με τους επιφανείς φίλους της ομάδας που θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και περισσότερες εξελίξεις θα υπάρξουν την επομένη των εκλογών της Ερασιτεχνικής (9/6).

Το πλάνο χρηματοδότησης είναι σχεδόν έτοιμο, οι επαφές με κατασκευαστικές και αρμόδιες αρχές έχουν αρχίσει, ενώ Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και κόσμος είναι σύμμαχοί του. Στόχος είναι να αγωνιστεί η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο από τη σεζόν 2015/16 έχοντας επιστρέψει-σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων της ομάδας-στη μεγάλη κατηγορία.

Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι μέσα στον Ιούνιο θα αρχίσουν τα έργα για την αναμόρφωση του γηπέδου του Ελληνικού, που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ για μία διετία. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει επισκεφτεί αυτοπροσώπως το χώρο για τουλάχιστον δύο φορές και έχει δώσει εντολή για μία σειρά από έργα. Αυτά αφορούν τόσο την αύξηση της χωρητικότητάς του σε 22.000, όσο και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, αλλά και τον καλλωπισμό του χώρου, ώστε να παραπέμπει σε... ΑΕΚ. Πρόθεση του νέου αφεντικού της «Ένωσης» είναι να νιώθουν οι φίλοι της ομάδας πως η ομάδα παίζει στο... σπίτι της κι όχι σαν φιλοξενούμενη σε ένα ξένο γήπεδο. Η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στο Ελληνικό από τον Ιούλιο λύνει και το πρόβλημα της μαζικής μετακίνησης κόσμου στην προσωρινή έδρα της ΑΕΚ".

LIVE SPORT

Για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ γράφει η LIVE SPORT: "Γραμμή Τίγρη! Κλείδωσαν το ψηφοδέλτιο και το απόλυτο κουμάντο στον Μελισσανίδη. Θα συσταθεί εταιρεία "Δικέφαλος Α.Ε." για το γήπεδο", γράφει η εφημερίδα: "Νέο σήριαλ με Φούντα! Στο κόλπο και η Βέρντερ, αλλά όλα είναι στο χέρι της ΑΕΚ", προσθέτει.

GOAL

Για επιθυμία του Ταξιάρχη Φούντα να φύγει για το εξωτερικό κάνει λόγο σήμερα η εφημερίδα! Χαρακτηριστικά τονίζεται: "...Η παραμονή του πλέον στην ΑΕΚ μοιάζει δύσκολη. Το κλάμα που έριξε στο ματς του Περιστερίου δεν φαντάζει... ικανό να τον κρατήσει στην Ενωση και οι μέχρι τώρα κινήσεις του ατζέντη του δείχνουν πως προτιμάει να φύγει άμεσα από την ομάδα με στόχο το εξωτερικό.

Το ταξίδι του νεαρού άσου στη Γερμανία στις αρχές της εβδομάδας φανέρωσε τις προθέσεις για λύση της συνεργασίας με τον σύλλογο και ένταξή του σε ένα πρωτάθλημα και σε μία ομάδα που εμπιστεύεται τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Η Βέρντερ Βρέμης έχει εξαιρετική άποψη για τα ελληνικά ταλέντα και οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα τον αποκτήσουν. Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι απλή και συναντά δυσκολίες.

Η Ενωση υποβιβάστηκε και οι ποδοσφαιριστές της έμειναν ελεύθεροι, εκτός από έναν. Ο Φούντας είναι ο μοναδικός που δεν παίρνει την ελευθέρας του, καθώς σύμφωνα με σχετική διάταξη κάθε αθλητής που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του -ο Φούντας τα κλείνει τον Σεπτέμβριο-, ακόμα κι αν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο, αυτό λύνεται αυτόματα και μετατρέπεται ξανά σε ερασιτεχνικό. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει εξοφληθεί τα οφειλόμενα. Αυτά είναι της τάξεως των 50.000 ευρώ και, αν η ΑΕΚ τα καταβάλλει, ο παίκτης θα της ανήκει. Ετσι ο μοναδικός δρόμος «διαφυγής» του θα είναι η πώληση..."

Keywords
Τυχαία Θέματα