«Από εφέσεων έγινε.... αφέσεων»

08:05 15/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στην προσπάθεια της Πολιτείας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στάθηκε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής ο οποίος δεν παραδέχτηκε πως η επιχείρηση κάθαρσης του ποδοσφαίρου απέτυχε επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την οποία χαρακτήρισε "Επιτροπή Αφέσεων".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ", ο Παναγιώτης Μπιτσαξής τόνισε: "Δεν θα κάνω κρίσεις για το αν έκανε καλά την δουλειά της η αθλητική δικαιοσύνη. Θα κάνω το ρητορικό ερώτημα: πού ήμασταν πριν δυο χρόνια και πού

είμαστε τώρα; Προηγήθηκαν τρεις δεκαετίες ακινησίας. Κάθε μορφή ανομίας ήταν ανεκτή. Και τώρα έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας καταμαρτυρήσει ότι δεν προσπαθήσαμε.
Πλέον είμαστε ένα βήμα μπροστά και αυτό είναι εδραιωμένο. Ρωτάω λοιπόν: Αυτή την στιγμή υπάρχουν στημένα παιχνίδια; Αν πούμε ναι, είναι πι δύσκολο τώρα να στήσεις ένα παιχνίδι; Το 99% θα απαντούσε ναι. Διότι υπάρχει φόβος. Δεν επήλθε πλήρη εξυγίανση αλλά έγινε κάτι.
Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ μπορεί δικαίως κάποιος να πει πως έγινε... επιτροπή αφέσεων. Υπήρξαν αντιφάσεις στις αποφάσεις της και αυτό έχει υποπέσει στην προσοχή μας. Δεν είναι ευθύνη δική μας αυτό. Η ΕΠΟ ζήτησε τακτικούς δικαστές και αυτό είναι σημαντικό αν γίνει. Να επιλέγονται με κλήρωση. Μπορούμε να υπερκεράσουμε τα όποια συνταγματικά ζητήματα τίθενται σε αυτό και να το κάνουμε.
Για την υπόθεση των στημένων αγώνων δεν υποβιβάστηκε μόνο η Ηλιούπολη, αλλά τρεις ομάδες. Είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Ο Μπέος και ο Ψωμιάδης καταδικάστηκαν για τα στημένα και η ΕΕΑ δεν τους έδωσε πιστοποιητικό ακριβώς λόγω της εμπλοκής τους σε αυτό. Επίσης, επιβλήθηκαν βαθμολογικές ποινές σε άλλες δυο ομάδες, την Παναχαϊκή και τον Αετό Σκύδρας. Σίγουρα, ορισμένες αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων δεν ήταν και οι καλύτερες που θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί. Όμως έγιναν βαθιές ανατροπές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ.
Κάποιοι λένε ότι την πλήρωσαν μόνο οι μικροί. Δεν υπήρχαν όμως στοιχεία για τις μεγάλες ομάδες. Υπάρχουν όμως ποινικές διώξεις σε εκκρεμότητα. Η Πολιτεία και ο συντεταγμένος μηχανισμός της, κινήθηκε και έφερε αποτελέσματα. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε στην συνέχεια διότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Η υποχρέωση η δική μας είναι να βγαίνουν όλα στο φως. Υπάρχουν όμως συντεταγμένοι μηχανισμοί. Μπορεί να υπάρχουν αστοχίες και καθυστερήσεις. Δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό το κομμάτι. Εμείς θέλουμε να νιώθουν την ανάσα της Πολιτείας όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά".

Για το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί του Ηρακλή κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου αλλά και για τα επεισόδια που ακολούθησαν στο "Καυταντζόγλειο", ο γενικός γραμματέας αθλητισμού δήλωσε: "Αυτό το πανό υπερέβαινε κάθε όριο αντοχής πολιτισμένου ανθρώπου. Εγώ είμαι πολύ διαλλακτικός με τα πανό. Διανύουμε περίοδο κοινωνικής έντασης και μάλιστα είχα πει και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, ότι για τα πανό με πολιτικές διαμαρτυρίες πρέπει να υπάρχει μία ελαστική εφαρμ

Keywords
Τυχαία Θέματα