Απίστευτο θρίλερ με τους Βέλγους νικητές…

01:33 2/7/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

ΒΕΛΓΙΟ-ΗΠΑ: 0-0 (2-1)
Γήπεδο: Arena Fonte Nova

Η μπάλα συνήθως τιμωρεί, αλλά απόψε δεν το έκανε με το Βέλγιο... Οι «κόκκινοι διάβολοι» σπατάλησαν σε 120 λεπτά, ένα τσουβάλι ευκαιρίες, είδαν τον Χάουαρντ να κατεβάζει ρολά και να πραγματοποιεί απίστευτες αποκρούσεις, ωστόσο στην παράταση

βρήκαν τις λύσεις και επικράτησαν με 2-1. Παραλίγο να την πάθουν προς το τέλος της παράτασης, αλλά τελικά θα βρουν στα προημιτελικά την Αργεντινή.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό, ο Οριτζί έφυγε όμορφα από δεξιά κι έκανε το σουτ, αλλά ο Χάουαρντ έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Στη συνλεχεια το ματς δεν ήταν πού καλό και η επόμενη φάση ήρθε στο 21'. Οι Μπράντλεϊ και Ντέμπσεϊ συνδυάστηκαν όμορφα και ο δεύτερος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε. Στο 23ο λεπτό, το Βέλγιο έφυγε όμορφα στην κόντρα, ο Ντε Μπρούιν έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 25' ο Μπίσλεϊ έκοψε σωτήρια προ του Φελαϊνί. Στο 33' ο Τζόουνς έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Οριτζί έφυγε όμορφα από δεξιά κι έστρωσε στον Ντε Μπρούιν. Εκείνος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Χάουαρντ έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 48ο λεπτό, ο Ντε Μπρούιν έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Μέρτενς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Χάουαρντ έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 54', ο Βερτόνχεν έκανε από αριστερά το γύρισμα, ο Ντε Μπρούιν δεν βρήκε και ο Μπέσλερ έκοψε προ του Οριγκί. Το Βέλγιο ανέβασε κι άλλο στροφές και στο 56', η κεφαλιά του Οριτζί σταμάτησε στο δοκάρι του Χάουαρντ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Βερτόνχεν έκανε από αριστερά πλάγια το σουτ και ο Χάουαρντ έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια της φάσης ο Βερτόνχεν έκανε νέο σουτ που πέρασε άουτ. Στο 60ο λεπτό, ο Οριγκί μπήκε όμορφα από αριστερά κι έκανε το γύρισμα, ο Μέρτενς έπιασε τρομερό τακουνάκι που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 64' ο Βερτόνχεν έκανε από μακριά το σουτ, με τον Χάουαρντ να μαζεύει με διπλή προσπάθεια. Στο 69ο λεπτό, ο Βίτσελ έπιασε όμορφο σουτ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 72', μετά από τρομερή ενέργεια του Μιραλάς, οι Αμερικάνοι έδιωξαν πάνω στον Οριτζί που έκανε το πλασέ αλλά ο Χάουαρντ είπε όχι με τα πόδια. Οι Βέλγοι συνέχισαν να επιτίθενται, αλλά ο Χάουαρντ είχε κατεβάσει ρολά. Στο 76', ο Οριτζί έβγαλε κάθετη στον Μιραλάς, εκείνος έφυγε μόνος του με τον Χάουαρντ κι έκανε το πλασέ, αλλά ο Χόουαρντ βρήκε λίγο με το πόδι κι έσωσε, ενώ και στο 80' ο Μιραλάς έβαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Φελαϊνί έστρωσε στον Αζάρ που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά και πάλι ο Χάουαρντ απέκρουσε. Στο 83', ο Mπέσλερ έκοψε σωτήρια το σουτ του Φαν Μπούιτεν και στο επόμενο λεπτό, ο Οριτζί γύρισε όμορφα και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Χάουαρντ απέκρουσε. Στο 88' ο Ντε Μπρούιν άνοιξε αριστερά για τον Αζάρ, που από ιδανική θέση σούταρε άστοχα, ενώ στο 90' ο Ντε Μπρούιν έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Κομπανί εκ επαφής έκανε κάτι σαν πλασέ και ο Χάουαρντ έδιωξε δύσκολα.

Το ματς πήγε στην παράταση, όπου οι Βέλγοι μπήκαν εξίσου δυνατά και δικαιώθηκαν στο 93. Ο Λουκάκου έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ντε Μπρούιν έκανε ωραία ενέργεια και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Στο 97' ο Λουκάκου έκανε το συρτό σουτ από αριστερά, αλλά ο Χάουαρντ έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε, όπως έκανε και στο 101' σε παρόμοια φάση. Στο 104' ο Μιραλάς έφυγε πάλι μόνος με τον Χάουαρντ που τον νίκησε σε ακόμη μια περίπτωση.

Η Αμερική δεν τα παράτησε και στο 107', o Μπράντλεϊ έβγαλε κάθετα για τον Γκριν που με όμορφο τσίμπημα έκανε το 2-1, ενώ στο επόμενο λεπτό, η προβολή του Τζόουνς μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 114' το φάουλ εκτελέστηκε με κομπίνα. ο Μπράντλεϊ έκανε την κάθετη πάσα στον Ντέμπσεϊ που έκανε το πλασέ από οντά αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (111' Τσαντλί), Μέρτενς (60' Μιραλάς), Φαν Μπούιτεν, Οριτζί (91' Λουκάκου)

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Γκονζάλες, Μπράντλεϊ, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια (105+2' Γκριν), Τζόουνς, Ζούσι (72' Βοντολόφσκι), Κάμερον, Τζόνσον (32' Γέντλιν)

Keywords
Τυχαία Θέματα