Απεργιακό φύλλο της Ελευθεροτυπίας

12:41 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

Απεργιακό φύλλο εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επτά μήνες και απεργούν επί 56 ημέρες.

Το φύλλο με τίτλο «Οι εργαζόμενοι» περιέχει μια ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων προς τους αναγνώστες, όπου τονίζεται ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου «αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος και αποτελεί μια οφειλή προς

τους χιλιάδες αναγνώστες μας».

«Στόχος δεν είναι να υποκατασταθεί η 'Ελευθεροτυπία', που είναι η εφημερίδα μας, αλλά να την κρατήσουμε ζωντανή για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία μας, να επανασυνδεθούμε με τους αναγνώστες, να δηλώσουμε παρόντες ως εργαζόμενοι και ως απεργοί και να εντείνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως αυτά αναφέρονται στα ψηφίσματα των συνελεύσεων μας» τονίζουν.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι διανύουν την 56η ημέρα απεργίας, «διεκδικώντας το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας και των αποζημιώσεων όσων συναδέλφων απομακρύνθηκαν από την επιχείρηση».

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα απευθύνουν «έκκληση στην ιδιοκτησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να εξασφαλίσει την επάνοδο της εφημερίδας στην κανονική κυκλοφορία» και ζητούν να αποσυρθεί η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99.

«Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε κάθε διάλογο που δε θα είναι προσχηματικός, ούτε θα υπονομεύει τα κατοχυρωμένα εργασιακά τους δικαιώματα» καταλήγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα