Απειλή για το ευρώ «οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα»

20:19 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Ευθεία και σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπολύει ο Βρετανός αρθρογράφος Μάθιου Λιν στην οικονομική ιστοσελίδα MarketWatch, με δηλητηριώδες κείμενο γνώμης υπό τον τίτλο Μεγαλύτερη απειλή για το ευρώ; Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα.

«Ένας υπουργός Οικονομικών που ποζάρει στο περιοδικό

Paris Match, όταν δεν γράφει στο blog του και δεν τουιτάρει. Ένας πρωθυπουργός που διεκδικεί θυμωμένα αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί, ενώ κατακρίνει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους. Το ντουέτο αυτό είναι επικεφαλής της ελληνικής οικονομίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, διασκεδάζουν τα μέσα ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο [...] Ωστόσο, όσο διασκεδαστικοί και αν είναι, δεν θα ήθελες αυτοί οι δύο να κρατούν τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος στα χέρια τους. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει» γράφει ο αρθρογράφος.

«Η Ελλάδα είναι μονίμως σε κίνδυνο, εξαιτίας του ερασιτεχνισμού της ελληνικής κυβέρνησης. Κανένα από τα υψηλόβαθμα μέλη της δεν έχει εμπειρία στην διακυβέρνηση, ή έστω στην πραγματικότητα κάποιο είδους σοβαρό επάγγελμα. Αυτό αρχίζει να φαίνεται. Ένα "Grexident", η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ λόγω ατυχήματος, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πιθανό. Αυτό θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στη σταθερότητα του διεθνούς οικονομικού συστήματος» συμπληρώνει.

«Κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δεν είναι μία καλή διασκέδαση» συνεχίζει ο αρθρογράφος επιτιθέμενος διαδοχικά στον Γ.Βαρουφάκη («με το δερμάτινο μπουφάν του, δεν είναι τυχαίο που τον αποκάλεσαν 'ροκ σταρ''. Το πρόβλημα είναι ότι έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως τέτοιος») και κατόπιν στον Αλ.Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, «παιδιάστικο ξέσπασμα» την ομιλία του πρωθυπουργού για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος κάνει μία ειρωνική αναφορά στο σχέδιο για τους ιδιώτες ελεγκτές, το οποίο χαρακτηρίζει το «το είδος του σχεδίου στο οποίο μπορεί να καταλήξει κανείς ανάμεσα σε αναρτήσεις σε μπλοκ και στην επόμενη φωτογράφηση».

Το άρθρο καταλήγει με αναφορά «σε ένα ευρύτερο πρόβλημα», την «αυξανόμενη στήριξη σε μία σειρά από κόμματα διαμαρτυρίας» στην Ευρώπη, σημειώνοντας:

«Η Ιστορία μας διδάσκει πως οι μεγαλύτερες καταστροφές προκλήθηκαν όχι από σχέδιο, αλλά από ατύχημα. Η Ελλάδα θα μπορούσε εύκολα να μας το θυμίσει εκ νέου. Οι αγορές είναι ολοένα και πιο αισιόδοξες για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη. Αλλά ένα Grexident δεν είναι μία πιθανότητα που μπορεί να αποκλειστεί -και αυτό θα βυθίσει την παγκόσμια οικονομία πίσω στην κρίση» καταλήγει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα