Αντικαταστάτης του Χάμιλτον ο Αλόνσο!

18:06 2/1/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Toto Wolff, ο εκτελεστικός διευθυντής της Μερσέντες, δήλωσε πως ο Ισπανός είναι η πρώτη τους επιλογή για το 2016, αν δεν ανανεώσει μαζί τους ο Λιούις Χάμιλτον.

Το δίπολο «Αλόνσο- Χάμιλτον» τείνει να γίνει μία έννοια. Το 2007, την πρώτη χρονιά του Λιούις στη Φόρμουλα 1, υπήρξαν teammates στη ΜακΛάρεν, με τα γνωστά, σε όλους, αποτελέσματα (πισώπλατα μαχαιρώματα που θα έκαναν ακόμα και το Βρούτο να ζηλέψει). Έκτοτε, οι δυο τους ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση, με τον έναν να εξυμνεί τον άλλον σε κάθε ευκαιρία- «Ο Φερνάντο

είναι ο πληρέστερος οδηγός του grind», «Ο Λιούις είναι ο ταχύτερος από όλους»-, και όσοι σχετίζονται με την F1 κάθε φορά που έλεγαν «Αλόνσο» ήξερες πως θ' ακολουθήσει «Χάμιλτον» ή και το αντίστροφο.

Σ' αυτή την παγίδα έπεσε, απ' ό,τι φαίνεται, και ο Wolff. Ο εκτελεστικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Μερσέντες δήλωσε πως αν ο Άγγλος δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα (εκπνέει στα τέλη του 2015), τότε θα στραφούν στον Αλόνσο:
«Δεν υπάρχει βιασύνη (εννοεί σχετικά με την ανανέωση του Χάμιλτον), είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μέσα στη σεζόν. Είμαι αισιόδοξος. Προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε με το δίδυμο οδηγών που έχουμε (ο άλλος είναι ο Ρόζμπεργκ). Αν, όμως, αυτό δε συμβεί, τότε η πρώτη ενναλακτική λύση είναι ο Αλόνσο. Και έπειτα ακολουθεί ο Μπότας».

Τα λόγια του Wolff προφανώς και έχουν αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα, καθώς ο Αλόνσο υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη ΜακΛάρεν, όμως ακόμα και έτσι δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον.
Το μόνο σίγουρο είναι πως, με την υπάρχουσα διαφορά των Μερσέντες από τα υπόλοιπα μονοθέσια, ο Ισπανός- αν πράγματι τον ήθελαν- θα άρπαζε μία βαριοπούλα και θα ξεκινούσε από τώρα την προσπάθεια να «σπάσει» το συμβόλαιό του...

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα