Αντιδράσεις στη Βραζιλία για τις... χαρούμενες πόρνες!

21:42 5/6/2013 - Πηγή: AEK365

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βραζιλία μια καμπάνια του Υπουργείου Υγείας της χώρας για τον έλεγχο των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, την οποία απέρριψε ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο!

Στις αφίσες της καμπάνιας εμφανίζονταν ιερόδουλες, οι οποίες δήλωναν: «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη». Το μήνυμα ήταν τμήμα ενός ενημερωτικού προγράμματος που, μεταξύ άλλων, αποσκοπούσε στο να πλήξει την προκατάληψη εναντίον των ιερόδουλων.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Αλεξάντερ Παντίλα δήλωσε πως ουδέποτε έδωσε την έγκριση του για τον τίτλο αυτό. «Δε νομίζω πως αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει το υπουργείο. Όσο παραμένω υπουργός, μια διαφήμιση σαν και αυτή δεν θα αποτελέσει μέρος της καμπάνιας μας» είπε.

Όπως εξήγησε, η επίμαχη φράση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ίντερνετ, ότι δηλαδή όταν «χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά στη ιστοσελίδα του υπουργείου ενώ δεν προοριζόταν για δημοσίευση».

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για την καμπάνια της κατά του AIDS, η οποία περιλαμβάνει την διανομή δωρεάν προφυλακτικών και μία ρεαλιστική προσέγγιση στο ζήτημα, δεδομένου μάλιστα του ότι ο ρωμαιοκαθολικισμός έχει ισχυρά ερείσματα στον πληθυσμό.

Η τρέχουσα καμπάνια σχετικά με την ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα πραγματοποιηθεί χωρίς την αναφορά σε «χαρούμενες πόρνες». Ο τελικός τίτλος της καμπάνιας θα είναι «Δεν ντρέπομαι που χρησιμοποιώ προφυλακτικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα