Αντιδράσεις για τη διαγραφή Χατζηγάκη- Καμμένου

11:50 17/11/2011 - Πηγή: AEK365

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο από την ΚΟ, αλλά όχι και από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη. Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη έχει φέρει στο προσκήνιο τον ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των μετριοπαθών

του κόμματος και της λαϊκής Δεξιάς.

Ενδεικτική του κλίματος, είναι η δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Φ.Κρανιδιώτη στη ΝΕΤ το πρωί της Πέμπτης: «Ο κ. Χατζηγάκης πρόσβαλε όλη την παράταξη, ενώ ο κ. Καμμένος διατύπωσε την πολιτική διαφωνία του».

Το ζήτημα που έχει ανακύψει δεν αφορά τόσο αυτή καθαυτή την διαγραφή του βουλευτή, καθώς θεωρούνταν αναμενόμενη, αλλά την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να μην τον διαγράψει και από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη.

Η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις, καθώς πολλοί μιλούν για «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της λεγόμενης «μετριοπαθούς» πτέρυγας θεωρούν εσφαλμένη την απόφαση της διαγραφής Χατζηγάκη και βρίσκονται σε θέσεις μάχης για ανοικτό πόλεμο με τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, τα οποία θεωρούν ότι η αποπομπή του πρώην υπουργού από τη ΝΔ ενισχύει τη δική τους θέση στο εσωκομματικό πεδίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα