Ανησυχούν για τον καιρό στο Σότσι

20:11 25/12/2013 - Πηγή: AEK365

Λιγότερο από δύο μήνες για να ανοίξει η αυλαία της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στο Σότσι κι ενώ οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δεν ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την ποσότητα του χιονιού στα βουνά -πέρυσι οι Ρώσοι λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή αναγκάστηκαν να αποθηκεύσουν 450.000 κυβικά μέτρα χιόνι για κάθε περίπτωση- έδειξαν να ανησυχούν έντονα για τις χιονοστιβάδες και τη χαμηλή ορατότητα που θα μπορούσε να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Οι πλαγιές πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, όπου θα λάβουν χώρα τα περισσότερα

αθλήματα, χρειάζεται να έχουν δύο με επτά μέτρα χιόνι, κάποιες «άσχημες» ημέρες όμως, όπως παραδέχθηκε και ο επικεφαλής Αλεξάντερ Φρόλοφ σε συνέντευξη Τύπου μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω. «Ένας κυκλώνας διάρκειας δύο-τριών ημερών μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή μας, καθώς τότε θα πρέπει να αναγκαστούμε να διακόψουμε τους Αγώνες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύνηθες φαινόμενο οι χιονοστιβάδες σε εκείνα τα μέρη, με τον καιρό να αποτελεί το πιο σοβαρό ζήτημα για τους διοργανωτές, ακόμη και από την ασφάλεια. Οι Αγώνες του Σότσι και η επιτυχία τους, είναι ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη Ρωσία να δαπανεί σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα