Ανέβηκε στην τέταρτη θέση ο Ναδάλ

10:54 20/5/2013 - Πηγή: AEK365

Στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε ο Ράφα Ναδάλ, μετά την κατάκτηση του ιταλικού τουρνουά στη Ρώμη. Ο Ισπανός τενίστας δε θα αντιμετωπίσει τους Big 4, έως τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, κάτι που ήταν μέσα στους άμεσους στόχους του. Ο 27χρονος τενίστας νίκησε 2-0 σετ (6-1, 6-3) στον τελικό της Ρώμης τον Ρότζερ Φέντερερ και έδειξε πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό, που τον ταλαιπώρησε τους προηγούμενους μήνες.

Ο Ελβετός τενίστας

έπλεξε το εγκώμιο του Ισπανού μετά το τέλος της αναμέτρησης, τονίζοντας: «Ήταν μονόπλευρο το ματς. Δεν πήγε όπως θα ήθελα. Έχασα πολλά εύκολα forehands σε κρίσιμες στιγμές. Έπαιξα πολύ καλό τένις όλη την εβδομάδα, όμως ίσως ήρθε λίγο απότομα η αλλαγή επιπέδου με τον Ράφα ο οποίος έπαιξε πάρα πολύ καλά. Κάνει εξαιρετική δουλειά καλύπτοντας ολόκληρο το court και σου γυρνάει πολλές μπάλες, οπότε είναι δύσκολο. Πρέπει να σερβίρεις με ακρίβεις όλη την ώρα. Ο Ράφα είναι ο καλύτερος απ'τη baseline και δημιουργεί ευκαιρίες μέσα στο ράλι. Εγώ προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο, να παίξω επιθετικά, αλλά δεν μου βγήκε».

Στη συνέχεια ο Φέντερερ συμπλήρωσε: «Ίσως η έκπληξη ήταν που πήρε τον τίτλο στο Indian Wells αν και δεν χρειάστηκε να παίξει με τον Νόβακ που ήταν στο top της φόρμας του. Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κλήρωση. Στα χωμάτινα στη Λατινική Αμερική, περίμενα να τα πάει καλά όπως και στα Masters της Ευρώπης. Το έχει κάνει τόσες πολλές φορές και το εντυπωσιακό είναι ότι τα καταφέρνει κάθε χρόνο. Είναι το φαβορί για το Παρίσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα