Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός

22:59 30/1/2014 - Πηγή: AEK365

Σε μία βραδιά που ο Σπανούλης εγκλωβισμένος από την άμυνα των Ισπανών, βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό (1/12 σουτ, 2 λάθη, 3 ασιστ), οι πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν ρυθμό μετά από το πρώτο δεκάλεπτο και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως με την επιστροφή των τραυματιών αλλά και την προσαρμογή των νέων παικτών , ο Ολυμπιακός αποκτά και πάλι τη φρεσκάδα που είχε στην πρώτη φάση και βρίσκει ρυθμό. Μέσα στα «νέα πρόσωπα» θα πρέπει να βρεθεί και ο Μίρζα Μπέγκιτς

που για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι δίνει στη ρακέτα τις λύσεις για τις οποίες αποκτήθηκε.

Με δεδομένο πως τόσο η Μάλαγα όσο και ο Ολυμπιακός είναι ομάδες που θέλουν ανοικτό γήπεδο και βάζουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, οι δύο προπονητές προσπάθησαν να «χτυπήσουν» πάνω σε αυτό. Να σταματήσουν το ρυθμό του αντιπάλου, αλλά και τα βασικά όπλα όπως οι Σπανούλης, Ντράγκιτς και Γκρέιντζερ.

Αμφότεροι τα κατάφεραν, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι πιο πλήρης ομάδα καθώς είχε να καταθέσει στο παρκέ και άλλες επιθετικές λύσεις. Για να συμβεί ωστόσο αυτό έπρεπε να βρεθεί ρυθμός στην άμυνα.

Μετά από το 17-17 στο ο Ολυμπιακός πήρα το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και δεν το απώλεσε σε κανένα σημείο, απέναντι σε μία ομάδα που αφού δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της στην επίθεση, δεν είχε άλλες λύσεις να «χτυπήσει».

Με τον Στίματς στο παρκέ, καθώς ο Βάσκεθ είχε φορτωθεί με φάουλ, οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν την καλύτερη ευκαιρία να χτυπήσουν το παιχνίδι. Ο Μπαρτζωκας άλλαξε αρκετά δίδυμα στη ρακέτα και όλα είχαν σωστή ανταπόκριση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 13 επιθετικά ριμπάουντ ανανεώνοντας συνεχώς τις επιθέσεις του.

Έχοντας κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με +6 ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Έχοντας 22 πόντους από δεύτερες επιθέσεις, και κρατώντας τους Ισπανούς στους 10 πόντους ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως με την άμυνά του δεν τους επέτρεψε να κάνουν σκέψεις νίκης! Η Μάλαγα με εξαίρεση κάποιες προσωπικές ενέργειες του Κουζμίνσκας δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μάλιστα, που μπήκαν και κάποια μακρινά σουτ η διαφορά έφτασε στο +20 (61-41 στο 33' με τον Λοτζέσκι), ενώ παρά την αναμενόμενη χαλάρωση στη συνέχεια η διαφορά δεν έπεσε με τον Ολυμπιακό να νικά (73-55) για τρίτη φορά φέτος τη Μάλαγα και να φτάνει στο 3-2 στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1), Λοζέσκι 7.

ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Βιδάλ, Ουρτασούν 8 (2), Σουάρεθ, Γκρέιτζερ 2, Βάσκεθ 4, Τόλσον 5 (1), Κουζμίσκας 8, Ντράγκιτς 5 (1), Χετσχάιμερ 4 (1), Κάνερ Μέντλει 11, Στίματς 8 (14ρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα