Άνεργη δολοφόνησε εν ψυχρώ πολιτικό στην Ισπανία

14:31 14/5/2014 - Πηγή: AEK365

Η Ισπανία έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία μιας πολιτικού από μια γυναίκα που φαίνεται ότι είχε χάσει την δουλειά της και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Η πρόεδρος της επαρχίας Λεόν και επικεφαλής της οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος της πόλης, Ισαμπέλ Καράσκο, δολοφονήθηκε από πολλαπλούς πυροβολισμούς ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα.

Το γεγονός αυτό φέρνει στο προσκήνιο την άνοδο του μίσους εναντίον της πολιτικής τάξης στη χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και την οικονομική κρίση.

Μετά τη δολοφονία, το Λαϊκό Κόμμα PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και

το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης ματαίωσαν αμέσως όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις τους. Επίσης, ματαιώθηκε και το ντιμπέιτ που επρόκειτο να διεξαχθεί ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του PP και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας PSOE Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και Ελένα Βαλεντσιάνο.

Δράστης της δολοφονίας φέρεται η Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ, η οποία αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα. Είχε προσληφθεί ως προσωρινή υπάλληλος στον δήμο της πόλης, αλλά έχασε τη δουλειά της το 2011..

Πρόσφατα η επαρχία μετά από έλεγχο που διενήργησε είδε ότι είχε λάβει 12.000 ευρώ παραπάνω ως μισθό και της ζήτησε να τα επιστρέψει. Το υπουργείο Εσωτερικών όμως χθες υποστήριξε ότι ο φόνος έγινε για «προσωπική εκδίκηση». Η γυναίκα συνελήφθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα