Ανεμοστρόβιλοι «ξηλώνουν» τις ΗΠΑ

12:27 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Φονικοί είναι οι ανεμοστρόβιλοι που σαρώνουν μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν. Μεγάλες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο Ιλινόι και στο Μιζούρι.

Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους περίπου στις 04:30, αφού κοιμόντουσαν, είπε ο Έρικ Γκρεγκ, δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ, στην Πολιτεία Ιλινόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μόνο στο Χάρισμπεργκ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του πολιτεία. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι. Ο κυβερνήτης του Μιζούρι κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι ανεμοστρόβιλοι κινήθηκε στη συνέχεια νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και την Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

Στο Τένεσι έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε το Χάρισμπεργκ κατηγοριοποιήθηκε ως EF4 -το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο της εξαβάθμιας αναβαθμισμένης κλίμακας Φουτζίτα- και οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 260 έως 320 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι περιοχές που επλήγησαν έμοιαζαν «με εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα