Άνεμοι πολέμου μεταξύ Συρίας-Ισραήλ

12:20 6/5/2013 - Πηγή: AEK365


Πολιτική λύση στο δράμα της Συρίας ζητά η διεθνής κοινότητα, ωστόσο, τα τύμπανα του πολέμου έχουν αρχίσει να ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή, ιδίως μετά τη διπλή αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εντός Συρίας με στόχο όπλα για τη Χεζμπολάχ.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε όλες τις πλευρές «να ενεργήσουν με αίσθηση ευθύνης για την αποτροπή της κλιμάκωσης των ήδη καταστροφικών και άκρως επικίνδυνων συγκρούσεων».

To Ισραήλ υποστηρίζει

ότι οι επιχειρήσεις έγιναν με αποκλειστικό στόχο να αποτρέψει τη Χεζμπολάχ από το να αποκτήσει όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά του Τελ Αβίβ.

Στη Δαμασκό, η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βοηθά συστηματικά ισλαμιστές «τρομοκράτες» της Αλ Κάιντα, ενώ δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές «ανοίγουν τις πόρτες σε όλες τις πιθανότητες». Η κατάσταση όμως δείχνει να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά τις αναφορές ότι σύροι αντάρτες έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η Κάρλα ντελ Πόντε πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία. «Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκεντρώσαμε, οι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, έχουν κάνει χρήση αερίου σαρίν» είπε η Ελβετή αξιωματούχος, διαβεβαιώνοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα